Futbol

Una victòria que dona oxigen abans del tram clau


El triomf de l’FC Andorra davant del Valladolid calma les aigües en un mes en què s’enfrontarà a quatre rivals directes

Diego Pampín, Jandro Orellana i Sergio Molina celebrant el triomf contra el Valladolid.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La victòria de l’FC Andorra diumenge davant del Valladolid va donar un oxigen més que necessari als tricolors abans d’afrontar un dels trams de competició més decisius de la temporada, amb enfrontaments directes contra equips de la part baixa com Osca, Amorebieta, Cartagena i Mirandés, abans que finalitzi aquest mes de març. Perdre contra el Valladolid, fins i tot haver empatat, possiblement, hauria estat un cop duríssim per a l’equip d’Eder Sarabia, que s’hauria vist ja força despenjat respecte a la permanència. Amb el triomf i la resta de resultats del cap de setmana, els tricolors van tancar la jornada 29 de la Segona Divisió a tres punts de la salvació després que l’Elx s’imposés ahir a l’Alcorcón per 3 a 0 a l’últim duel d’aquesta data de competició. I tot això amb un partit menys, el que l’FC Andorra haurà de recuperar dimecres 13 contra el Llevant a València.

Les perspectives, evidentment, són bones, però el tècnic, Eder Sarabia, conscient que els elogis desmesurats i l’alegria desfermada no han acabat d’anar-li del tot bé a aquest equip en diversos moments d’aquesta temporada, va voler rebaixar una mica l’eufòria després del triomf treballat i patit davant del Valladolid, i va assenyalar que “tot i la nostra eufòria, hem de ser molt equilibrats”, a més d’agregar que “he viscut força coses en el món del futbol i això m’ajuda a intentar ser el més reflexiu possible, per transmetre-ho als jugadors i a l’staff”. En la mateixa línia i ja pensant en el treball de la setmana, l’entrenador basc va destacar que “ara és el moment d’abaixar les pulsacions i seguir entrenant com fins ara, i la meva obligació és posar els peus a terra”.

El vestidor és conscient que el camí cap a la permanència serà ben llarg i el primer que ho sap és Sarabia, que després del triomf va seguir amb la metàfora sobre la marató que ja havia utilitzat durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Valladolid. “Com ja vaig dir, hem de tenir mentalitat de marató”, va reiterar, i va afegir tot seguit que “hem fet un bon temps en aquests últims quilòmetres, i hem de seguir endavant”. I és que el calendari no dona tampoc gaire temps per a eufòries, ja que els tricolors tindran ara una setmana curta, i el següent quilòmetre d’aquesta marató serà divendres a Osca, on el tècnic espera “un partit molt important contra un rival que està en un gran moment”. I no li falta raó, ja que el conjunt aragonès arribarà al duel de divendres després d’empatar al camp de l’Espanyol i suma sis duels consecutius sense perdre. De fet, en una classificació fictícia on només sumessin els cinc últims partits els d’Antonio Hidalgo serien quarts.

VILASECA AVISA QUE L'FC ANDORRA "VOL AIXECAR LA TERCERA" COPA CATALUNYA

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va presentar ahir la final de la Copa Catalunya, que disputaran la UE Olot i l’FC Andorra dimecres 20 de març a la capital garrotxina. L’entitat tricolor va estar representada pel president, Ferran Vilaseca, que tot i la situació de l’equip no va dubtar a avisar que “volem aixecar la tercera i guanyar la final en un estadi mític del futbol català”, a més d’agregar que “és un orgull tornar a una final de la millor competició de l’FCF”. El partit serà solidari, ja que les entrades costaran dos euros, i 0,75 euros de cadascuna aniran destinats a la Fundació Albert Bosch (FAB), que té com a objectiu promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils.

tracking