Un mal MoraBanc cau a Palència (77-70)

La reacció del segon temps no ha permès esmenar el mal inici dels de Lezkano

Derrota del MoraBancV. Quintana

El MoraBanc Andorra ha sumat la 16a derrota de la temporada després de perdre per 77-70 a la pista del cuer, el Zunder Palència, en un duel en què els de Natxo Lezkano no han anat per davant al marcador en cap moment, i on han mostrat una de les seves pitjors versions, al menys a la primera meitat. Els tricolors han provat de reaccionar a la segona meitat, però el la millor no ha estat suficient per sumar el novè triomf de la temporada. Amb la derrota, el MoraBanc es manté amb dues victòries de marge sobre el descens però amb una jornada menys perquè acabi la lliga, i la part bona és que els tricolors han pogut salvar un average que en molts moments semblava perdut.

Cap dels dos equips ha sortit gens bé, amb precipitació, erràtics, i amb moltes pèrdues a una i altra banda, tot i que han estat els locals qui han agafat les primeres diferències gràcies al bon fer de Pasecniks al joc interior. Els tricolors han sortit mig adormits tot i un intent de Tyson Pérez des de la banqueta per canviar el partit, però ha estat el Palència qui s’ha seguit fent fort, especialment a la zona i en el rebot ofensiu (n’han capturat sis al primer quart per només un del MoraBanc), i mostrant-se més intens davant d’uns tricolors perduts amb sis pèrdues en tot just deu minuts, per tancar el primer quart deu amunt (18-8).

Poc a poc els tricolors han anat millorant un pèl ofensivament, que tampoc era difícil, anotant més punts en els dos primers minuts i mig del segon quart que en tot el primer període, però al darrere seguia la sagnia en el rebot, i el Zunder Palència ho anava aprofitant per fer mal (14 punts després de rebot ofensiu han sumat els locals) i obrir forat al marcador fins els 14 punts de màxima diferència (40-26). El MoraBanc estava espès en atac i sense gaire idees fruit sobretot de la bona defensa sobre Harding i Montero amb 4 i 3 punts respectivament al descans, i amb Maric i Tyson Pérez provant d’agafar galons per arribar 40-28 al descans.

El MoraBanc ha apujat la intensitat defensiva a la represa i ha rebaixat la diferència per sota dels deu punts (42-34), però un 5-0 local els ha tornat a situar amb un +13 (47-34). Els tricolors estaven més inspirats en atac, gràcies sobretot a la irrupció en l’anotació de Harding i Montero, però el Palència seguia mostrant també una gran solidesa i ha tancat el tercer quart 11 amunt (62-51) després d’una cistella sobre la botzina de Kamba. Un 2+1 i un triple de Frankamp a l’inici de l’últim període ha fet que Palència tornés a establir la màxima diferència del partit en 17 punts (68-51), obligant a Lezkano a aturar el partit. Aquest temps mort ha semblat esperonar els tricolors amb un 1-8 de parcial, però el Palència encara aguantava amb un cert marge.

Per moments semblava que als locals els cremava la pilota, i és que la d’avui era pràcticament l’última oportunitat per enganxar-se a la permanència i no quedar ja pràcticament descendits de manera virtual. Però tot i el 3-12 parcial del MoraBanc, els castellanolleonesos s’han acabat agafant al partit tot i un últim intent de reacció dels de Lezkano que, al menys, ha permès salvar l’average contra els palentins.

El MoraBanc queda amb vuit victòries, dues més que el primer dels equips que baixaria a hores d’ara, el Breogán, i rebran dissabte vinent al Lenovo Tenerife al Poliesportiu.