Patacada a Palència (77-70)

El MoraBanc cau a la pista del cuer i deixa escapar l’opció d’encarrilar mitja salvació

El MoraBanc Andorra va perdre ahir una oportunitat d’or per deixar més que encarrilada la permanència a la Lliga ACB després de perdre per 77-70 a la pista del Zunder Palència. Caure, fins i tot a la pista del cuer, en el que era pràcticament l’última oportunitat que els castellans tenien per enganxar-se a la salvació, pot passar i arribar a entrar dintre dels càlculs, però ser tan superat com ho va ser ahir el conjunt tricolor, sobretot a la primera part i de sortida amb una empanada monumental, no és gaire encoratjador. De fet, per moments semblava que els tricolors van posar massa fàcil al Palència que pogués acostar-se a la lluita per no baixar, vista la certa desconnexió amb què va sortir l’equip, com si no fos conscient de la importància del matx d’ahir.

El partit no era ni de bon tros una final, però sí que podia deixar molt bona part de la feina feta i donar un cert aire als de Natxo Lezkano per al tram final de temporada, però la derrota d’ahir contra un rival directe i la victòria també d’un altre equip de la part baixa, el Covirán Granada, fan que l’equip tricolor encara hagi de remar força en els 10 partits que resten fins al final per acabar de segellar la permanència. La part bona és que el MoraBanc va poder mantenir els 13 punts de bàsquet average (en molts moments del partit va estar perdut amb la màxima de 17 punts del Palència), i tot i la derrota es manté amb dos triomfs de marge sobre les posicions de descens i, això sí, amb un partit menys per acabar la Lliga.

El mal inici del MoraBanc va acabar marcant el partit, i és que la sortida sense idees, amb errades i amb la sagnia en el rebot (el Palència va fer d’inici molt mal en el joc interior) va fer que els locals comencessin a agafar les primeres diferències. En atac, la situació tampoc era gaire encoratjadora, i és que la bona defensa local va deixar secs d’inici Montero i Harding, obligant el joc interior a agafar responsabilitats per no despenjar-se massa d’hora. Però la millora ofensiva dels tricolors no va ser prou per no marxar 12 avall al descans (40-28). A la represa, els tricolors van mostrar-se més intensos en defensa, però el Palència era també conscient que el partit d’ahir era una final de debò per a ells, i van arribar a marxar 17 amunt (68-51), fent perillar també l’average. El MoraBanc va reaccionar al final per maquillar un pèl, però no va acabar de tenir cap opció de guanyar un partit en què va anar per darrere al marcador en els 40 minuts de joc.

Els tricolors rebran aquest dissabte el Tenerife, i el següent, el Saragossa al Poliesportiu.

EL VESTIDOR "HAN MERESCUT GUANYAR"

Natxo Lezkano, l'entrenador del MoraBanc va admetre que “han merescut guanyar”, i va afegir que “la falta de rebot no ens ha deixat fer el nostre joc, i sempre hem anat a remolc”.

Un moment del partit disputat ahir a la tarda a Palència.

Maric penetra a cistella davant de l'oposició de Kamba.