Massa càstig per a la selecció a Podgorica

Tere Morató va fer el gol de l’honor d’una Andorra que va encaixar-ne tres de cap i un de penal

Tere Morató i Clàudia Plaja lluitant per una pilota amb Boricic, ahir.FAF

La selecció femenina va caure al Gradski Stadion de Podgorica davant Montenegro per 6 a 1, en el partit que obria, de manera oficial, l’etapa d’Albert Panadero com a tècnic i la fase de classificació per a l’Europeu. Tot i que les jugadores de Mirko Maric es van mostrar superiors, amb molt més control i protagonitzant més accions al perímetre tricolor, el resultat final sí que va resultar massa cridaner. La resistència d’Andorra va durar 27 minuts, moment que Bulatovic va batre Alexandra Cardoso amb un xut cantoner. A partir d’aquí, amb el marcador a favor, Montenegro es va moure amb més comoditat i la selecció va començar a patir. Al minut 36, una centrada de Bulatovic la va pentinar Desic i, de cap i en fora de joc, Djokovic va fer el segon. Abans de la treva, Tere Morató va signar una obra d’art que només va servir per restar de manera momentània. La capitana i jugadora del Vila-real va clavar una falta directa per l’escaire per fer pujar el 2 a 1 i va fer treballar Kalac amb un altre xut llunyà. Van ser els millors moments d’Andorra, que, a la represa, es va acabar fonent. Desic va fer el 3 a 1 (51’) i el 4 a 1 (61’), també de cap. De la mateixa manera va fer Bozic el cinquè al minut 74 i amb els tres minuts suplementaris esgotats (93’) Bulatovic, de penal, va tancar el marcador.

La part positiva, els debuts amb l’absoluta d’Aitana Colobrans, que va jugar els 90 minuts, de Lola Campos, que va disputar-ne 40, i de Júlia Rodríguez, que hi va participar en els darrers 25. El seleccionador, Albert Panadero, va explicar que “a la primera part hem estat bé, però a la represa han demostrat el nivell que tenen, amb jugadores que marquen la diferència. Ens hem de quedar amb els primers 45 minuts, que és la línia a seguir”. Grècia serà el següent escull al Preeuropeu, dimarts a les 19.30 h a l’Estadi Nacional.