FUTBOL

El comú desconeix la situació del nou estadi de l'Andorra

El comú de la capital no ha tingut cap novetat sobre la instal·lació esportiva que l’FC Andorra projecta a la Borda Mateu

Un usuari, corrent ahir a l’Estadi Comunal.

Un usuari, corrent ahir a l’Estadi Comunal.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella segueix sense tenir novetats respecte al projecte de l’FC Andorra per construir el nou estadi i un edifici multifuncional a la Borda Mateu, tal com va explicar ahir el cònsol major de la capital, Sergi González. Ell mateix, juntament amb la cònsol menor, Olalla Losada, van participar en una reunió amb el club i Govern el 4 de març passat, però el responsable comunal va assegurar ahir que des de llavors no ha tingut cap contacte ni amb l’entitat ni amb la propietat dels terrenys sobre aquest projecte.

“Ens vam reunir amb el president de la federació i van quedar gratament sorpresos”Sergi González, Cònsol major d'Andorra la Vella

“No tenim cap novetat, ni una, malauradament, i la situació és la mateixa que fa un mes, esperant que el propietari ens vingui a presentar un projecte i que el Futbol Club Andorra també ens ho vingui a explicar”, va assenyalar González, que va afegir que “ara per ara no hi ha hagut cap reunió ni cap informació”. En aquest sentit, el cònsol major va recordar que “nosaltres no hi tenim projectat res perquè és d’un privat i no tenim aquell terreny”, i va destacar que “quan ens arribi aquest pla parcial que es vol tirar endavant per part de la propietat ja mirarem què fem, però nosaltres ara no podem projectar-hi res”.

Tot i aquesta falta de concrecions, el líder comunal va reiterar, això sí, que tenen la mà estesa per col·laborar, tot assenyalant que “nosaltres no ho portàvem al programa electoral i estem oberts, com sempre hem dit, a escoltar les diverses parts i si veiem que és un projecte d’interès, ho plantejarem i ho parlarem entre les parts”, tot i que va admetre que la corporació té “altres problemes abans que el del multifuncional”, i va reiterar que “hi ha altres actors que han d’intervenir-hi abans i moure fitxa”.

MIG MILIÓ PER A LA MILLORA DEL COMUNAL

El comú d’Andorra la Vella destinarà prop de mig milió d’euros per millorar l’Estadi Comunal Joan Samarra durant els dos pròxims anys. Així va confirmar-ho ahir el cònsol major de la capital, Sergi González, que va presentar un pla estratègic per a la reforma de la instal·lació que s’ha treballat amb els tècnics, fruit de les converses i les peticions de la Federació Andorrana d’Atletisme, i amb el rerefons dels Jocs dels Petits Estats de l’any vinent. En tot cas, el mandatari comunal va descartar ara mateix fer un nou estadi com el que havia guanyat, per exemple, el concurs d’idees en el mandat anterior, “per l’elevat cost i perquè ara per ara no és una prioritat”.

Sobre les reformes a curt termini, en una primera fase, que arrencarà aquest mateix estiu, hi haurà la millora del tartan (es col·locarà una capa de dos mil·límetres per sobre del paviment sintètic de la pista d’atletisme actual amb la voluntat de millorar-ne les condicions i adequar-la), s’instal·larà un gimnàs portàtil, se substituirà l’actual espai de magatzem i s’establirà un mecanisme de control d’accés a l’estadi, tot això amb una inversió d’uns 200.000 euros que ja preveu el pressupost d’enguany. La segona fase, de cara a l’any vinent, constaria d’una reforma a la zona de graderies i també a l’exterior, on hi ha els murs, ja que “comença a caure-hi una mica de ciment”, segons va explicar el cònsol major, a més de “rentar, netejar i adequar tot l’espai perquè fa més de 30 anys que aquí no s’hi ha fet res”. Per a aquesta segona tongada de millores encara no hi ha el pressupost tancat, però “estem valorant que sigui de més de 300.000 euros”, segons González.

El cònsol major de la capital va explicar sobre la primera fase de millores que “la Federació d’Atletisme va entrar-nos una carta al febrer, i la setmana passada ens vam reunir amb el president, els vam explicar la nostra proposta i van quedar gratament sorpresos per la coherència, la rapidesa i aquest pla estratègic que tenim pensat per a aquest any”. De fet, va aprofitar per carregar contra l’anterior corporació tot assegurant que “la inversió que es va fer el darrer mandat no va arribar a 60.000 euros, i nosaltres ho complim, i en menys de 100 dies ja portem un pla per actuar i per començar a treballar”.

Per últim, González també va demanar la implicació del Govern a l’hora de fer aquestes millores, pensant en Andorra 2025, i va explicar que en dues setmanes es reunirà amb la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, i amb el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, “per treballar conjuntament”.
tracking