RUGBI

La federació i el VPC volen el Nacional l'1 de juliol

La Federació de Rugbi i el VPC traslladen a Govern la decisió inamovible de voler tornar al Nacional l’1 de juliol

Els representants de Rugby Andorra, federació i VPC, ahir a l’arribada de la reunió a Encamp.

Els representants de Rugby Andorra, federació i VPC, ahir a l’arribada de la reunió a Encamp.Fernando Galindo

Publicat per
Encamp

Creat:

Actualitzat:

Les posicions sempre han estat clares i concises en l’afer de l’Estadi Nacional i ahir, en una reunió a tres bandes a l’antic hotel Rosaleda a Encamp, seu del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, Rugby Andorra –és a dir, la federació i el VPC– va exposar davant de Govern la decisió inamovible de tornar el pròxim dia 1 de juliol a l’Estadi Nacional. Així, els dirigents de la FAR i del VPC van defensar i insistir en la voluntat, tal com segons asseguren reflecteix el conveni que van signar, de recuperar la instal·lació de la Baixada del Molí.

“Si el VPC puja a Divisió Honor B i no té camp, el projecte del rugbi al país no tindria cap sentit”Jean Marc Flaux, President de la FAR

La ministra d’Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, van proposar al VPC si es podrien adaptar a romandre quatre mesos més a Prada de Moles, mentre l’FC Andorra segueix a l’Estadi Nacional durant aquest període. La solució no és fàcil, ja que la proposta topa frontalment amb la negativa del món de l’oval, que només es plantejaria tornar a compartir el camp durant aquests mesos amb una condició que, hores d’ara, és inviable: tornar a la gespa artificial. “La temporada que ve volem tornar a l’Estadi Nacional i mantenir el full de ruta que es va pactar fa tres anys i ens hi vam adaptar”, va afirmar el president del VPC, Gerard Giménez, que va assegurar no tenir “cap problema per compartir instal·lacions amb l’Andorra i romandre un temps més a Prada de Moles, però per quedar-nos necessitem exclusivitat. No serà fàcil arribar a un acord, la veritat”. En termes semblants es va referir el màxim mandatari de la federació, Jean Marc Flaux: “Si es canvia la gespa i es torna a posar superfície artificial no tindrem cap inconvenient a seguir compartint-lo, però amb gespa natural ni parlar-ne perquè el problema seria el mateix que hem tingut aquest any i no volem tornar a passar per això”. Flaux va comentar també que “si el VPC ascendeix a Divisió d’Honor B espanyola i no té camp, no tindria cap sentit seguir amb el projecte del rugbi a Andorra”.

“Volem seguir el full de ruta traçat fa tres anys i ens hi vam adaptar: tornar al Nacional”Gerard Giménez, President del VPC 

Reunió Govern Rugbi

Reunió Govern RugbiFernando Galindo

RFEF VOL GESPA NATURAL

Per tant, el que semblaria la solució perfecta no ho és pas. La petició del VPC, tot i la voluntat, no és més que una hipòtesi, ara per ara, bloquejada a curt termini perquè l’FC Andorra encara manté opcions de permanència a Segona Divisió i perquè, en el pitjor dels casos, la proposta que la RFEF accepti tornar a la gespa artificial no està gens definida. Així, tot i la més que crítica situació de l’FC Andorra, a cinc punts de la salvació, i davant d’un quelcom més que hipotètic descens a Primera RFEF, les necessitats de l’entitat tricolor pel que fa al camp on disputar els partits no patirien cap variació. Si el club competís la pròxima temporada a la tercera categoria del futbol espanyol tindria també, a dia d’avui, l’exigència de jugar en un camp amb superfície natural i, per tant, en cap cas un descens desbloquejaria la situació amb el rugbi o portaria una solució més ràpida a l’afer. En aquest sentit, la Reial Federació Espanyol de Futbol (RFEF) sí que estudiaria obrir la mà i permetre que els equips puguin tornar a la gespa artifiicial –una homologada d’última generació–, però no serà, en cap cas, una mesura a curt termini i sembla ja descartat de cara a la temporada 2024-2025. El motiu és perquè la RFEF en plena ebullició institucional té, segurament, carpetes més urgents que tancar i en la propera assemblea programada a la Ciudad del Futbol el punt principal a acordar és la ratificació de Pedro Rocha com a president i el punt de l’ordre de l’aprovació del canvi de superfície a la Primera RFEF ni hi és ni, de moment, se l’espera.

ENCAMP PROPOSA AMPLIAR EL CONVENI DE PRADA DE MOLES

El comú d’Encamp, representat pels cònsols Laura Mas i Xavier Fernàndez, va ser el tercer en discòrdia i un altre actor a la reunió. Per mirar d’oferir solucions, els mandataris encampadans van oferir al VPC ampliar l’acord que es té amb Prada de Moles durant els mesos que l’FC Andorra hauria de romandre a l’Estadi Nacional fins a traslladar-se, de manera momentània, al nou camp que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) està construint als antics terrenys del càmping Internacional.
Els cònsols d'Encamp

Els cònsols d'EncampFernando Galindo

tracking