El BC MoraBanc cau a la pista del Breogán (97-92)

Els tricolors perden amb el Breogán en un duel amb alts i baixos on van tota l’estona a remolc

Montero prova d’encistellar davant d’un rival.

Montero prova d’encistellar davant d’un rival.ACB Photo / Castro

Andorra la Vella

El MoraBanc Andorra va tancar la gira gallega amb una derrota per 97 a 92 davant del Río Breogán. En un duel en què els tricolors no van estar gaire bé ja des de l’inici i van haver d’anar a remolc tot el partit, el conjunt gallec va demostrar que es jugava molt més i que estava davant d’una autèntica final, i va acabar sumant una victòria que va valer-li per certificar la salvació matemàtica.

No va entrar gens bé el MoraBanc al partit, i és que més enllà de Tyson Pérez, que va anotar els sis primers punts tricolors, l’inici de partit va ser totalment local, obtenint una primera renda de 14 a 6 amb quatre triples seguits i una bona defensa que va obligar Natxo Lezkano a aturar el partit. El temps mort va semblar esperonar els tricolors, que van arribar a situar-se a quatre amb un 2 a 6 de sortida, però el Breogán va tornar a obrir forat fins als deu punts en un primer quart que va acabar 26 a 19. Els gallecs seguien fent mal, molt mal, des del triple (van fer un 8/13 al primer temps) fins distanciar-se 16 amunt (48-32) i deixant la sensació que el partit estava ja gairebé tancat, però després d’un nou temps mort de Lezkano, els tricolors van reaccionar, i un 0 a 6 de parcial va tancar la primera meitat amb el 48 a 38.

El Breogán va tornar a sortir millor a la represa i va obrir forat aprofitant que el percentatge en el triple es mantenia gairebé immaculat, i situant la màxima diferència en els 17 punts (62-45). Però no acabava de tancar el duel i el MoraBanc mirava d’aprofitar-ho tornant-se a acostar amb 15 punts de Harding (tots en aquest quart), posant l’ai al cor als locals tancant el tercer quart amb el 77 a 67. El Breogán estava davant d’una final, i això pot tornar-se també per moments en contra, amb els canells tremolant i les anelles fent-se ben petites, o això semblava quan els tricolors van apropar-se a només cinc punts (87-82) amb més de quatre minuts de joc al davant, i amb el públic nerviós com mai. Però en un tres i no res, amb dues jugades, un 4 a 0 de parcial i un parell d’accions en atac protestades pels tricolors per possibles faltes, el Breogán va poder tornar a obrir forat (91-82) i tancar, al final sí, el partit, segellant així la seva permanència matemàtica, i la 21a derrota del curs dels tricolors, que van donar-ho tot fins al final, però que van arribar un pèl tard a Lugo per poder tornar amb el triomf.

El MoraBanc tancarà la Lliga ACB diumenge al Poliesportiu (18.30 hores) davant del València Basket, en una nova ocasió per celebrar la permanència i la bona temporada de l’equip davant de l’afició.