Esquí de fons

Esteve treballa a Font Romeu i segueix el tractament de l’esquena

El fondista andorrà entrena fent ‘rollerski’ a l’estació francesa i alterna fases de treball i descans

El fondista andorrà Irineu Esteve s’entrena aquests dies a Font Romeu.

El fondista andorrà Irineu Esteve s’entrena aquests dies a Font Romeu.FAE

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve ja ha posat fil a l’agulla de cara a la propera temporada i combina les seves sessions de preparació de pretemporada entre Font Romeu i Andorra. L’esquiador de fons, principalment, entrena a l’estació francesa on té més facilitats per poder sortir a entrenar en rollerski i en el seu dia a dia alterna diverses fases d’entrenament i descans amb sessions de rollerski, carrera a peu, bicicleta i gimnàs. Tot ho fa mantenint el tractament de l’esquena que, a llarg termini, haurà d’acabar amb les molèsties que ha arrossegat la temporada passada.

“Els primers dies estan sent suaus, alternant amb altres amb més intensitat”Irineu Esteve, Fondista

Esteve ha explicat com és la seva rutina a Font Romeu i comentava que “m’aixeco i menjo moltes calories perquè si no perdo molta massa muscular i molts quilos. Normalment la sessió d’entrenament és primer rollerski al matí, ja sigui en clàssic o skating, ja sigui intensitat o zona 1 o inclús zona 3. Després, menjar, dormir, descansar, i a la tarda hi ha gimnàs, córrer o doble sessió de roller”. Els primers entrenaments d’aquesta pretemporada estan sent bastant suaus a Font Romeu, alternant dies amb més intensitat però especialment creant la base física “amb sessions de volum en zona 1, aprofitant també per millorar aspectes tècnics i no forçar la màquina massa”, explica Esteve.

TRACTAMENT DE L’ESQUENA

Pel que fa al tractament de l’esquena, “ha evolucionat bastant favorablement”, afirma Esteve. “Seguim amb el tractament conservador que van treballar des del novembre. Sí que és cert que farem alguna injecció de corticoides, que em deixarà treballar bastant bé, potser al 80%, així que anem a millor. Esperem continuar així i en mes i mig farem net i començarem la pretemporada molt més seriosament”, ha assegurat el fondista andorrà.

Amb tot, Esteve reconeix que actualment ja pot entrenar “bastant bé al 70-80%”, tot i que depèn de quina intensitat “potser em fa una mica de mal quan he acabat” però és quelcom lògic.

tracking