Bàsquet

Marin Maric fitxa per un equip xinès a la lliga d'estiu

El pivot croat signa per l’Hunan Jinjian Rice de la segona xinesa per disputar-hi la lliga d’estiu

Esmaixada de Maric al partit contra l’Obradoiro d’aquesta temporada.

Esmaixada de Maric al partit contra l’Obradoiro d’aquesta temporada.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Marin Maric jugarà aquest estiu a l’Hunan Jinjian Rice de l’NBL xinesa (segona categoria del bàsquet del país asiàtic). Segons va anunciar BIG Management, la seva agència de representació, el pivot croat de 30 anys farà les maletes cap a la Xina per fer un erasmus estival a l’espera de solucionar el seu futur. Maric acaba ara contracte amb el MoraBanc Andorra, però el club ja ha manifestat en diverses ocasions que la seva renovació (igual que la de Harding) és una de les principals prioritats que té a hores d’ara l’entitat de cara a la confecció de la plantilla de cara al curs vinent. Una casuística que no canviarà amb aquest parèntesi, i és que l’oferta de renovació segueix sobre la taula, i ara falta que Maric decideixi o no acceptar-la en funció de quines altres propostes puguin sorgir-li en aquestes setmanes.

Aquesta marxa temporal de Maric a la Xina no va agafar per sorpresa ni molt menys elMoraBanc, i és que des del club van explicar al Diari que el pivot croat ja havia comunicat a l’entitat, concretament al tècnic Natxo Lezkano i al director general, Francesc Solana, que havia sorgit aquesta opció, i que signaria per l’equip xinès durant l’estiu. I és que entre altres arguments, aquesta estada al país asiàtic li permetrà mantenir-se en forma durant els mesos d’estiu, a més de l’al·licient econòmic que pugui tenir l’oferta en una competició amb sous alts per als jugadors estrangers que hi arriben.

Fitxat l’estiu del 2022 per afrontar la temporada a la LEB, Maric ha sigut dels jugadors més destacats del MoraBanc les dues últimes campanyes. El curs passat, a la segona categoria del bàsquet espanyol, va fer una mitjana de 10,2 punts, 5,6 rebots i 13,3 crèdits de valoració en 32 partits disputats, i enguany el salt de categoria no l’ha afectat ni molt menys, sinó que ha fet encara millors números i ha acabat la seva primera temporada a l’ACB amb una mitjana d’11,9 punts, 5,8 rebots i 14,6 crèdits de valoració per partit.

Pel que fa a la resta de la confecció de la plantilla, es troba encara en un estat molt embrionari en aquest punt del mercat. Luz, Somogyi, Okoye, Llovet, Dos Anjos i Montero tenen contracte en vigor, però aquest últim marxarà, i no es descarta que algun altre també pugui fer-ho. A més de Maric, la prioritat és renovar a Harding, però tampoc es descarta que algun altre dels jugadors que acaba contracte aquest estiu, exceptuant a Tyson Pérez, que torna a l’Unicaja després de jugar aquest curs cedit com a tricolor, pugui seguir una temporada més a les files de l’entitat presidida per Gorka Aixàs.

DESCOMPTES D'ENTRE EL 30 I EL 50% PER OBRIR LA CAMPANYA D'ABONATS

El MoraBanc Andorra enceta avui la promoció de la campanya d’abonats Ens hem fet grans de cara a la propera temporada, que permetrà gaudir d’un preu reduït pel seient del curs 2024-2025 d’entre el 30 i el 50%. Aquesta oferta temporal arrenca avui i s’allargarà fins al 30 de juny, quan els aficionats tricolors (tant renovacions com noves altes) podran fer-se amb un abonament entre els 75 i els 215 euros (la tarifa reduïda en aquest període serà entre els 45 i els 115 euros, i la familiar entre els 50 i els 145) per gaudir dels partits del curs que ve al Poliesportiu.

A aquesta xifra s’hi haurà d’afegir el carnet de soci, que tindrà un preu de 50 euros per a aquells que renovin, i de 100 pels que s’ho facin durant aquest període. En el cas de les renovacions, es faran de manera automàtica i es passarà el rebut als socis abonats durant el mes de juliol amb els preus ja actualitzats, mentre que els nous socis i abonats poden fer-ho a través d’un formulari de la web del club, per telèfon, o a les oficines de l’entitat.

A partir del 30 de juny els preus tindran un augment important, i és que els abonaments passaran a costar entre 120 i 380 euros en la tarifa d’adult, entre 75 i 270 en la familiar, i entre 70 i 230 en la tarifa reduïda.

El MoraBanc va tancar la temporada amb una xifra rècord d’abonats amb un total de 2.618, la millor des que el club va pujar a l’ACB el 2013, gràcies a les 814 noves altes que van produir-se durant la passada temporada.
tracking