POLÍTICA ESPORTIVA

Govern rebaixa la tensió

Bonell deixa obert quan es canviarà la superfície del Nacional i espera que rugbi i futbol arribin a un acord

Pancartes mostrades a l’Estadi Nacional.

Pancartes mostrades a l’Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El serial vodevilesc de la gespa i el futur de l’Estadi Nacional va viure ahir l’enèsim episodi amb la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, rebaixant la tensió després de dir la setmana passada que la gespa es canviaria aquest mateix agost perquè pugui tornar-hi el VPC i la federació de rugbi, cosa que va provocar l’esclat de la FAF (l’FC Andorra segueix sense manifestar-se públicament). La titular del ministeri va voler calmar els ànims i va deixar la porta oberta que el reemplaçament de la superfície de la instal·lació governamental pugui fer-se més endavant. De fet, ahir mateix va reunir-se amb els representants de l’FC Andorra (el president Ferran Vilaseca, el director general Jaume Nogués i un dels màxims accionistes Francesc Destrée) al descans del partit que els tricolors van jugar contra el Racing de Ferrol juntament amb Alain Cabanes. Al matí, després de la cursa de la dona, Bonell havia assenyalat que “el concurs és obert i permet fer el canvi ara o durant la temporada”, i va agregar que “acabarem de prendre la decisió quan tinguem tots els elements sobre la taula”. A més, va donar-se encara uns dies de marge fins al dia 20 de juny, quan acaba la data per presentar ofertes al concurs del canvi de gespa i va declarar que “estem esperant el retorn de les empreses que suposadament es presentaran al concurs, i llavors acabarem de veure i decidir. La data límit la marcarà el concurs, quan tinguem les empreses que s’han presentat o els terminis que ens presenten, això determinarà quan acabarem canviant la gespa”. Bonell va refermar també que la voluntat del Govern és que “ens agradaria un acord entre les entitats que són coneixedores del conveni”, però també va resignar-se que “si no hi acaba havent un acord, evidentment el Govern haurà d’acabar decidint, però nosaltres demanem bona voluntat en totes les parts i no volem que el canvi sigui traumàtic per a cap de les entitats”.

“Estem esperant el retorn de les empreses que es presentaran al concurs i acabarem de decidir”
Mònica Bonell, Ministra d'esports 

Sobre les queixes de la Federació Andorrana de Futbol pels partits que han de disputar les seleccions nacionals i les prèvies europees que han de jugar els clubs a l’estiu, la ministra de Cultura i Esports va afirmar que “el concurs diu que la gespa es pot canviar a l’agost i treballem en aquest escenari perquè no el podem descartar, per això la FAF ha fet les declaracions que ha fet, però també hi ha l’escenari de canviar la gespa al llarg de la temporada”, a més d’afegir que “som coneixedors de les demandes de la UEFA, però els hem demanat 15 dies, i espero que la UEFA entengui que de seguida que ho tinguem clar els ho comunicarem”.

Per últim, va obrir la porta a negociar amb la federació espanyola perquè l’Andorra pugui jugar en gespa artificial.

PANCARTES I CÀNTICS CONTRA L'EXECUTIU

Part de l’afició de l’FC Andorra va aprofitar per pronunciar-se també sobre la polèmica de l’Estadi Nacional durant el partit que els tricolors van disputar contra el Racing de Ferrol, i és que al tram inicial del partit la grada d’animació va mostrar el seu enuig contra el Govern per tot aquest assumpte amb càntics i l’exhibició de diverses pancartes.

La primera i més gran deia “Bonell, fora, el Nacional per a l’FC Andorra i el futbol, Piqué, espavila”. Després en van aparèixer un parell més amb els lemes “l’FC Andorra només a Andorra”, i una altra que deia “81 anys d’història jugant al país, som d’Andorra”. Per últim, la graderia va mostrar-ne també un parell de més petites amb el text “reunió club i Govern” o “no marxarem a Espanya”. A més de les pancartes, des de la graderia van dedicar també alguns càntics al secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, de qui aquesta part de l’afició va demanar la dimissió.

Precisament Cabanes, igual que la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, eren presents a la llotja de l’Estadi Nacional com a màxima representació institucional, i van escoltar i veure el que passava al fons de la Baixada del Molí de la instal·lació governamental. La d’ahir va ser la segona ocasió en aquesta temporada en què part de l’afició de l’FC Andorra va demanar la dimissió de Cabanes i va exhibir pancartes contra l’Executiu després d’haver-ho fet també a l’octubre en un duel contra l’Alcorcón, coincidint amb el 81è aniversari del club, i poques setmanes després de les declaracions del secretari d’Estat d’Esports que van provocar el tuit incendiari de Piqué.
tracking