ATLETISME

Nahuel Carabaña disputarà la final dels 3.000 obstacles

Acaba sisè a la seva sèrie dels 3.000 metres obstacles i demà lluitarà per les medalles a Roma

Carabaña, al centre de blau marí, durant la sèrie eliminatòria dels 3.000 obstacles a Roma.

Carabaña, al centre de blau marí, durant la sèrie eliminatòria dels 3.000 obstacles a Roma.FCA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Nahuel Carabaña disputarà dilluns la final dels 3.000 metres obstacles del Campionat d’Europa d’atletisme, que s’està celebrant a Roma, després d’haver acabat en sisena posició a la sèrie classificatòria d’ahir, aconseguint una fita històrica per a l’atletisme del país, i és que per primera vegada un atleta es classifica per a una final absoluta d’un Europeu (ell mateix ho havia aconseguit en sub 23, en què va ser bronze continental el 2021). El corredor va participar en la segona de les eliminatòries, que va acabar sent la més ràpida de les dues que van disputar-se, i va mantenir-se en tot moment en el grup capdavanter al llarg de la cursa. Després d’un inici contemplatiu per analitzar els rivals i el desenvolupament de la prova, cap a l’equador ja va començar a pujar posicions i va estar durant tot moment entre la quarta i la cinquena posició fins a l’últim tram de la sèrie. Finalment, va ser sisè de la seva eliminatòria amb un temps de 8’22”44 i va assegurar-se així passar a la final, que es disputarà demà a la nit.

“Faig una molt bona valoració d’aquestes semifinals”Nahuel Carabaña, Atleta

L’espanyol Daniel Arce va ser el més ràpid d’aquesta segona sèrie, amb un registre de 8’21”26, mentre que a la primera de les eliminatòries el triomf va ser per al francès Djilali Bedrani, amb un temps de 8’33”63, en una primera cursa que va anar molt més lenta. La final europea dels 3.000 metres obstacles es farà demà a partir de les 22.00 hores, en què l’atleta buscarà la primera medalla europea sènior de la història d’Andorra.

Carabaña arribava a aquest europeu amb la cinquena millor marca europea de l’any, amb el 8’16”04 de fa unes setmanes a Marsella i que va deixar-lo a un segon de la mínima olímpica, en el que era també un dels seus objectius de cara a aquest Europeu, intentar assolir la classificació directa per als Jocs de París, tot i que ara estaria a dins per rànquing mundial.

Després de la sèrie d’ahir, Carabaña va fer una “molt bona valoració d’aquestes semifinals, m’he trobat molt bé durant la cursa tot i la calor, que són les mateixes condicions per a tothom”, i va afegir que “estic molt content, a falta de dues voltes he vist que estava ja tot força controlat, tot i que hi ha hagut algun moment que he dit, ostres, que patirem, i al final és una semifinal d’un Europeu i no és fàcil passar”. Per últim, va assenyalar que “estic molt content, tenim un dels objectius complerts i ja veurem què passa demà. Ara hem de descansar molt”, i va cloure ja pensant en la final que “penso deixar el país el més amunt possible i aniré per la final”.

CLASSIFICACIÓ

3.000 M OBSTACLES

1. Daniel Arce (ESP) 8’21”46

2. Frederik Ruppert (ALE) 8’21”49

3. Alexis Miellet (FRA) 8’22”19

4. Vidar Johansson (SUE) 8’22”21

5. Topi Raitanen (FIN) 8’22”42

6. Nahuel Carabaña (AND) 8’22”44

7. Emil Blomberg (SUE) 8’22”85

8. Tomas Habarta (TXE) 8’23”96

tracking