TRIAL

Bou també regna el segon dia a Sant Julià

El resident supera Busto i Marcelli i és encara més líder després de les dues curses de casa

Toni Bou, en una de les zones del TrialGP d’Andorra.

Toni Bou, en una de les zones del TrialGP d’Andorra.Albert Puntí / FMA

Sant Julià de Lòria

Toni Bou no va fallar ahir tampoc i va endur-se el triomf a la segona cursa del Campionat del Món de trial a l’aire lliure (TrialGP) celebrada a Sant Julià de Lòria, gràcies sobretot a una exhibició a la segona volta en què no va sumar cap punt de penalització després d’haver-ne fet 18 a la primera. I és que la pluja va complicar un pèl l’inici de la prova, però el resident va poder mostrar tot el seu potencial posteriorment acabant el trial amb 18 punts, per davant de Jaime Busto (37) i del seu company Gabriel Marcelli (49).

Amb aquesta victòria, a més, Bou va obrir el forat que té a la general sobre els seus competidors, i és que els quatre triomfs en quatre curses disputades el deixen líder amb 80 punts, pels 64 del seu company Gabriel Marcelli, els 55 d’Adam Raga i els 48 de Jaime Busto. Després de la cursa, el resident va manifestar que “estic molt content, era una cursa molt important per a nosaltres, i aconseguir la doble victòria i pilotant molt bé ho ha convertit en un cap de setmana perfecte”. A més, va destacar que “hem començat molt bé l’any, l’equip ha treballat bé aquest hivern amb la moto i hem fet millores que estem notant”.

Pel que fa a la resta de categories, Álex Canales va fer-se amb el triomf a Trial2 després de fer 13 punts de penalització i superar Billy Green (24) i Gerard Trueba (25), en una categoria en què Gaudi Vall va ser 30è amb 81 punts de penalització. Pel que fa a Trial3, George Hemingway va repetir la victòria que havia aconseguit dissabte amb 20 punts, mentre que Euan Sim (41) i Romeo Piquet (42) van completar els llocs de podi. Per la seva banda, l’altre representant del país, Edgar García, va tancar la classificació amb un 21è lloc i 106 punts de penalització en el seu debut mundialista.

Un cop acabada la cursa, la presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra, Natàlia Gallego, va fer una valoració positiva de l’esdeveniment i va destacar que “era una edició molt especial, teníem molts reptes a nivell de seguretat, a nivell de zones, de sostenibilitat, i després de dues jornades la satisfacció és general”, i va agregar que “ja hem rebut felicitacions i penso que seguiran confiant en nosaltres per seguir organitzant proves del Campionat del Món”.

En espera de conèixer el calendari del 2025 de TrialGP, la següent gran cita amb el trial al país arribarà el 5 d’octubre, quan el Poliesportiu d’Andorra aculli la cinquena prova del Mundial indoor, on Bou també és líder.