ATLETISME
Carabaña acaba setè a la final dels 3.000 obstacles
L’atleta andorrà no va poder lluitar per medalla al Campionat d’Europa
Nahuel Carabaña va finalitzar en setena posició a la final dels 3.000 metres obstacles del Campionat d’Europa que s’està celebrant aquests dies a Roma (Itàlia) amb un temps de 8’21”08, que va quedar-se a poc més de cinc segons de la seva marca personal i a sis de la mínima olímpica. L’atleta va arrencar bé d’inici, però el fort ritme que va imposar el grup capdavanter i el cansament acumulat de les semifinals va impedir-li acabar lluitant per les medalles o pel bitllet directe cap a París 2024 (a hores d’ara segueix estant classificat per rànquing amb la plaça 27a de les 36 que hi ha disponibles). El setè lloc aconseguit a la capital italiana entra a la història de l’esport del país, i és que tot i cloure la prova lluny de la mínima i els metalls (en el que era possiblement més una il·lusió o un somni que no pas un objectiu real), el de Carabaña d’ahir és el millor resultat que un atleta d’Andorra hagi aconseguit mai en un Campionat d’Europa, perquè fins que ell va fer-ho dissabte al matí a les sèries, cap esportista del país havia aconseguit el passi a una final d’un gran campionat (Europeu o Mundial) absolut en aquesta disciplina.
“Si aquest any m’haguessin dit que seria setè d’Europa, ho hagués signat a la primera”
Carabaña arrencava la cursa amb la tercera millor marca de l’any de tots els participants, i la cinquena global, i va situar-se d’inici a meitat del grup, en el primer atac de l’italià Osama Zoghlami, que va marxar sol. L’atleta tricolor provava de progressar per l’exterior, però a poc a poc va anar perdent força fins a despenjar-se del grup i acabar entrant en setè lloc amb una marca de 8’21”08, en una cursa que va acabar amb doblet francès amb Alexis Miellet i Djilali Bedrani, i amb el tercer lloc de l’alemany Karl Bebendorf.
“Estem davant d’un resultat històric i d’un atleta que no li ha perdut la cara a la final”
Després de la cursa, Carabaña va admetre que “a partir dels 1.500 metres m’han passat factura les semifinals”, i va afegir que “hem entrenat molt aquest any, però encara hem de construir una base més forta per poder assimilar millor les primeres curses i després rematar la final com ha de ser”. Sobre la valoració de la prova, va reconèixer que “si aquest any m’haguessin dit que seria setè d’Europa hauria signat a la primera”, i va cloure que “estic content, no satisfet perquè m’exigeixo molt i sempre en voldré més, però estic content i ara toca assimilar-ho tot i tornar a entrenar”.
Qui també estava ben content després de la cursa era el president de la Federació Andorrana d’Atletisme, Josep Maria Missé, que va afirmar que “estem davant d’un resultat històric i d’un atleta que no li ha perdut la cara a la final en cap moment”, i va destacar que “ha estat un pèl cansat al final i li ha pesat la cursa del dissabte, però ha estat sensacional”. Per últim, Missé va cloure que “és un pas més de l’atletisme d’Andorra, cada cop estem més a prop d’una medalla i estic segur que la farem, tot això és un procés que necessita el seu temps”.
CLASSIFICACIÓ
3.000 OBSTACLES
1. Alexis Miellet (FRA) 8’14”01
2. Djilali Bedrani (FRA) 8’14”36
3. Karl Bebe (ALE) 8’14”41
4. Frederik Ruppert (ALE) 8’15”08
5. Daniel Arce (ESP) 8’16”70
6. Nicolas-M. Daru 8’19”42
7. Nahuel Carabaña (AND) 8’21”08
8. Osasma Zoghlami (ITA) 8’21”09
9. Vidar Johansson (SUE) 8’21”54
10. Tomás Blomberg (TXE) 8’21”83
11. Emil Blomberg (SUE) 8’22”92
12. Damian Vich (TXE) 8’22”95