POLÍTICA ESPORTIVA

Prova per ampliar l’esquí estudi a altres disciplines

El curs vinent arrencarà una vella demanda de les federacions

L’equip d’esquí estudi de la Federació Andorrana d’Esquí.

L’equip d’esquí estudi de la Federació Andorrana d’Esquí.fer

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern engegarà el curs escolar vinent una prova pilot de l’esport estudi, tal com va assenyalar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs en el debat d’orientació política. Es tracta d’una vella aspiració de moltes federacions esportives del país, perquè els seus esportistes puguin prendre part d’un programa similar al de l’esquí estudi que s’està realitzant des de fa temps. De fet, ja durant la legislatura passada la llavors ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va recollir aquesta demanda de les diferents entitats i va començar el treball per fer-ho realitat, en una feina que s’ha seguit amb Mònica Bonell al capdavant del ministeri i que serà una realitat, almenys com a prova, ja durant el pròxim curs escolar.

Durant el seu discurs, el cap de Govern va referir-se a l’esport com “un dels elements més potents de cohesió social i pertinença”, i va destacar l’impacte que té en la societat amb un total de 14.816 llicències, fet que suposa un 15,2% de la població, quan a Espanya o França aquests percentatges són del 8,9% i el 8,7%, respectivament. A més, va destacar la participació i la implicació del Govern i les parròquies als Jocs dels Petits Estats que es faran l’any que ve al país.

Precisament amb relació a aquesta cita, i en “l’escenari esportiu”, Espot va destacar que això exigeix “una política ambiciosa en matèria de subvencions i ajuts a les federacions i entitats”.

tracking