FUTBOL

L'Andorra estarà al grup dels equips del nord d'Espanya

La Primera RFEF preveu tornar a formar els grups amb una divisió horitzontal d’Espanya

Equips de Primera RFEF a falta de les últimes eliminatòries d’ascens.

Equips de Primera RFEF a falta de les últimes eliminatòries d’ascens.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra tornarà la temporada vinent a la Primera RFEF després de jugar dos anys al futbol professional, però serà una tercera categoria del futbol espanyol un pèl diferent a la que els tricolors van trobar-se en l’anterior ocasió, ja que si res no canvia, la divisió dels dos grups es farà horitzontalment, en format nord i sud, i no pas de manera diagonal com va passar la temporada 2021-2022, quan l’FC Andorra va disputar per últim cop la Primera Federació. La divisió dels quaranta equips de la categoria en dos grups la voten els conjunts implicats a partir de les propostes (normalment dues) que es presenten, i enguany, com ja va fer-se el curs passat, els grups es dividiran en nord i sud, amb els conjunts madrilenys utilitzats com a possibles comodins per completar els vint equips de cadascuna de les dues lligues.

Tot dependrà, però, del que passi avui i demà a les finals de les dues eliminatòries per pujar a Segona Divisió que disputen Còrdova i Barça Atlètic, per una banda, i Màlaga i Nàstic de Tarragona, per l’altra. En el cas que els dos equips catalans perdessin, els números serien fàcils i tots els equips que estiguin per sobre de Madrid, un total de 20, podran conformar un dels grups de competició, i la resta, 20 més, formar-ne l’altre, amb els conjunts de la capital espanyola inclosos. En el cas d’un ascens dels dos equips catalans, quedarien 18 equips per sobre i 18 per sota de Madrid, i s’enviarien dos conjunts de la capital espanyola (Atlètic B, Madrid B, Fuenlabrada i Alcorcón) a cadascun dels dos grups. Si acabés pujant un equip andalús i un de català, en quedarien 19 per sobre de Madrid i 17 per sota, i s’hauria d’enviar un equip de la capital al grup nord amb l’FC Andorra (podria ser el filial del Madrid, com va passar la temporada 2021-2022, perquè s’enfrontés al Barça) i a tres al grup del sud.

Així doncs, a falta de la votació definitiva i de conèixer els dos últims integrants de la Primera RFEF de l’any que ve, els tricolors ja saben que la pròxima temporada es veuran previsiblement les cares amb un equip que també ha baixat enguany de Segona, l’Amorebieta, i amb dos rivals també de l’anterior curs, Lugo i Ponferradina. L’FC Andorra tindria també tres viatges més a Galícia (Arenteiro, Celta Fortuna i Ourense), cinc al País Basc (Sestao River, Athletic B, Reial Societat B, Barakaldo i Reial Unió), quatre més a Castella i Lleó (Zamora, Unionistes de Salamanca, Gimnàstica Segoviana i Cultural Lleonesa) i un a Navarra (Osasuna Promeses) i l’Aragó (SD Tarazona).

tracking