BÀSQUET

Una prèvia força exigent per al MoraBanc

Els tricolors hauran de guanyar tres partits per accedir a la fase de grups i avui sabrà els rivals

Els jugadors del MoraBanc celebren un triomf al Poliesportiu.

Els jugadors del MoraBanc celebren un triomf al Poliesportiu.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra haurà de superar una prèvia ben exigent si vol disputar la Basketball Champions League, i és que la competició internacional va donar a conèixer els detalls d’aquesta qualificació, i els tricolors hauran de guanyar tres partits si volen estar entre els 32 equips que disputin la competició. De cara al sorteig d’aquest matí (11.00 hores), la FIBA ha dividit els 24 equips per dues rutes diferents, una per als equips que són campions de les seves lligues, i una altra amb la resta de conjunts participants en la prèvia, on hi haurà el MoraBanc.

A la ruta dels no campions es faran dos minitornejos amb sis equips a cadascun (amb un format similar a la Copa del Rei), on només el guanyador accedirà a la fase de grups de la Lliga de Campions. Els equips es dividiran en sis bombos de dos conjunts, i els del primer i segon entraran directament a les semifinals, mentre que els altres quatre (entre els quals hi haurà el MoraBanc) jugaran una eliminatòria de quarts de final, a més de les semifinals i final. Telekom Bonn (Alemanya) i Paok Mateco (Grècia) del bombo 1 i Dinamo Sassari (Itàlia) i Cholet Basket (França) del bombo 2 són els que accediran directament a semifinals. Així doncs, el primer rival del MoraBanc sortirà del Heroes den Bosch (Holanda), Juventus Utena (Lituània), CSM Oradea (Romania), Giants Antwerp (Bèlgica) Aliaga Petkimspor (Turquia) o Spartak Office (Sèrbia). Cadascun dels tornejos es farà en una única seu del 15 al 22 de setembre.

MARIC AL TEMPTEIG, I RUBIO I BORG MARXEN

El MoraBanc va inscriure únicament Marin Maric al dret de tempteig, segons la llista feta pública ahir a l’ACB. El club està negociant la renovació del jugador, però així s’assegura la possibilitat d’intentar retenir-lo si li arriba una oferta d’un altre club. També el Gran Canària va insciure Montero, però com a formalisme, ja que fins a l’1 de juliol no serà jugador de ple dret del MoraBanc i podrà marxar al València.

D’altra banda, el club va confirmar que Juan Rubio i Tobias Borg, tots dos arribats al curs 2022-2023 a la Leb Or, no seguiran la temporada que ve vestint la samarreta tricolor.
tracking