BÀSQUET

Camí difícil per al MoraBanc a la Champions League

El MoraBanc Andorra s’enfrontarà a l’Antwerp belga en l’inici del camí cap a la competició de la FIBA

L’exigent full de ruta per al MoraBanc Andorra a la prèvia de la competició europea.

L’exigent full de ruta per al MoraBanc Andorra a la prèvia de la competició europea.BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El camí del MoraBanc Andorra cap a la fase principal de la Basketball Champions League (BCL) estarà ple de mines. Algunes de perilloses, de les que poden enredar, cosa que demostra que la competició de la FIBA, on l’equip tricolor s’estrenarà aquest curs, no atorgarà els bitllets de manera còmoda. Per començar, el full de ruta serà exigent i perillós i, per les característiques del format, no permetrà cap errada.

“La fase prèvia serà molt exigent, però era quelcom que ja prevèiem”
Francesc Solana, Director general del MoraBanc
 

Així, el Telenet Giants Antwerp de Bèlgica serà el primer rival del MoraBanc, un vell conegut del conjunt tricolor ja que van enfrontar-se a la Eurocup 2020-2021 quan Ibon Navarro era l’inquilí de la banqueta del Poliesportiu. En cas de guanyar el primer partit, el rival a les semifinals seria el Telekom Bonn d’Alemanya –campió de la BCL fa dos anys–, mentre que a la final esperarien els rivals de l’altra banda del quadre, amb el Dinamo Sassari italià com a favorit, a més dels Juventus Utema de Lituània i de l’Spartak Office Shoes de Belgrad. Els partits es disputaran en una única seu neutral, encara per determinar, entre els dies 15 i 22 de setembre.

UN FULL DE RUTA EXIGENT

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va definir la fase prèvia classificatòria de “molt eixgent”, tot i que va remarcar que “era quelcom que ja prevèiem”. A més va afegir que “haurem d’estar preparats i a un bon nivell, tot i ser al final de la pretemporada, per jugar bé i fer un pas més per intentar tenir aquest premi que seria jugar la fase regular de la competició”. Per a Solana, “són tres rivals molt complicats i ens hem de preparar bé. També tenir sort, que la gent arribi en forma i que cadascú s’adapti ràpid al seu rol i que puguem jugar bons partits en aquella època, que no serà fàcil”. Dels rivals, el director general va comentar que l’Antwerp “sempre forma bones plantilles, el partit del Telekom Bonn serà de molta exigència i, a més, ens podríem trobar un gran equip com el Sassari, que per nivell seria el que hauria d’arribar fins aquesta ronda”. El que és definitiu és que en cas d’eliminació en aquesta fase prèvia, el MoraBanc Andorra renunciaria a disputar la FIBA Europe Cup, tot i tenir l’opció de fer-ho.

GIRONA I BARÇA, PRIMERS RIVALS A LA LLIGA CATALANA

La Federació Catalana de Basquetbol també va confirmar ahir el nou format de la Lliga Catalana ACB, que es jugarà a Tarragona entre els dies 11 i el 15 de setembre, amb els sis equips de la federació que disputen la Lliga Endesa i agrupats en dos grups de tres. El MoraBanc Andorra jugarà el dia 11 davant del Bàsquet Girona i el 12 contra l’FC Barcelona, mentre que blaugranes i gironins s’enfrontaran entre ells el dia 13. El primer del grup jugarà la final el dia 15 contra el guanyador de l’altre grup que formaran BAXI Manresa, Joventut i Lleida.
tracking