BÀSQUET

Andorra tomba San Marino i jugarà la final de l'Europeu

La selecció masculina, liderada per Serrato i Toi Gabriel, es desfà de San Marino i jugarà avui la final contra Malta

La selecció celebra la victòria d’ahir contra San Marino i el pas a la final de l’Europeu.

La selecció celebra la victòria d’ahir contra San Marino i el pas a la final de l’Europeu.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’esquena de Sergi Serrato –14 punts, set assistències i 18 de valoració– i de Toi Gabriel –11 punts, sis rebots i 12 de valoració– es va encomanar la selecció masculina per facturar la semifinal del Campionat d’Europa de Petits Estats. No sense mastegar sorra i viure instants d’incertesa, Andorra va saber trencar San Marino i aprofitar quan el vent bufava de cara per guanyar-se el dret (19.30 h) d’aspirar, 10 anys després, a penjar-se la medalla d’or. Malta serà avui el rival dels tricolors després de fer claudicar Gibraltar a l’altra semifinal (79-85) i, lògicament, repetir el mateix resultat que a la fase de grups seria sinònim de glòria per a la selecció, perquè el grup de Christian Vegas ja va superar els maltesos al darrer compromís de la lligueta.

Va patir en excés per moments la selecció, amb més talent que San Marino, però amb problemes per desempallegar-se d’un bloc molt físic i tàctic. Al final del primer quart, només un parcial d’1 a 8 al darrer tram va evitar el primer avantatge dels tricolors, que van agafar el govern després d’un triple vitamínic d’Oriol Fernández (17-15) i ja no el van deixar fins al suspens final. Una ràfega de 20 a 6 abans del descans semblava que posava les coses en ordre (32-21), però San Marino va repuntar en la tornada del vestidor per posar la por al cos i després d’un parcial de 10 a 21, empatar la situació a 42. El darrer quart va ser un estira-i-arronsa maquiavèl·lic, amb un intercanvi de cistelles que, tanmateix, no va fer variar la inèrcia i Andorra va acabar per aixecar els braços. El tècnic, Christian Vegas, va explicar que “estem molt contents per haver assegurat una medalla” i que “al final hem tret el caràcter per capgirar la dinàmica i guanyar”.A l’esquena de Sergi Serrato –14 punts, set assistències i 18 de valoració– i de Toi Gabriel –11 punts, sis rebots i 12 de valoració– es va encomanar la selecció masculina per facturar la semifinal del Campionat d’Europa de Petits Estats. No sense mastegar sorra i viure instants d’incertesa, Andorra va saber trencar San Marino i aprofitar quan el vent bufava de cara per guanyar-se el dret (19.30 h) d’aspirar, 10 anys després, a penjar-se la medalla d’or. Malta serà avui el rival dels tricolors després de fer claudicar Gibraltar a l’altra semifinal (79-85) i, lògicament, repetir el mateix resultat que a la fase de grups seria sinònim de glòria per a la selecció, perquè el grup de Christian Vegas ja va superar els maltesos al darrer compromís de la lligueta.

“Estem molt contents pel triomf i per haver assegurat una medalla”
Christian Vegas, Seleccionador masculí
 

Va patir en excés per moments la selecció, amb més talent que San Marino, però amb problemes per desempallegar-se d’un bloc molt físic i tàctic. Al final del primer quart, només un parcial d’1 a 8 al darrer tram va evitar el primer avantatge dels tricolors, que van agafar el govern després d’un triple vitamínic d’Oriol Fernández (17-15) i ja no el van deixar fins al suspens final. Una ràfega de 20 a 6 abans del descans semblava que posava les coses en ordre (32-21), però San Marino va repuntar en la tornada del vestidor per posar la por al cos i després d’un parcial de 10 a 21, empatar la situació a 42. El darrer quart va ser un estira-i-arronsa maquiavèl·lic, amb un intercanvi de cistelles que, tanmateix, no va fer variar la inèrcia i Andorra va acabar per aixecar els braços. El tècnic, Christian Vegas, va explicar que “estem molt contents per haver assegurat una medalla” i que “al final hem tret el caràcter per capgirar la dinàmica i guanyar”.

“Al final hem sabut treure el caràcter per capgirar la situació i poder guanyar”
Christian Vegas, Seleccionador masculí

NOVA DERROTA DEL COMBINAT FEMENÍ, QUE LLUITARÀ PER LA SETENA PLAÇA

La selecció absoluta femenina va perdre el penúltim partit de l’Europeu dels Petits Estats davant l’amfitriona Kosovo per 81 a 67 i jugarà avui (13.00 h) per aconseguir la consolació del setè lloc de la competició contra Geòrgia. Les tricolors, tot i la derrota, van tornar a demostrar que són un equip competitiu i que malgrat ser la rotació més jove del campionat, l’empremta que ha deixat és notable. De fet, el seleccionador tricolor, José Rodríguez, va explicar que “ens han felicitat des de FIBA pel bàsquet que fem, i estic segur que si avui comencés la competició, guanyaríem mínim dos partits”. El duel es va desfer al tercer quart, en què Andorra va semblar que notava el cansament. Fins aleshores, el resultat de 40 a 34 amb què es va arribar al descans ho deixava tot per definir i la tasca de Clàudia Guri –13 rebots– i una sensacional Paula Collado (19 punts i 22 de valoració) van ser la millor resposta al temible quartet kosovar Kamerolli (16), Rrahmani (18), Muhadri (16) i Perquku (18), que van monopolitzar la seva anotació. La derrota aboca la selecció a la lluita pel setè lloc, però tot plegat no treia ni un mil·límetre d’orgull al seleccionador andorrà: “Estic orgullós d’aquestes noies, per com juguem, pel seu caràcter i per la seva actitud”.

tracking