FUTBOL

Lautaro de León fitxa per l’FC Andorra

El davanter uruguaià, format a la base del Celta, va jugar el curs passat al Cartagena i al Mirandés

Lautaro de León, en un dels partits que va jugar el curs passat amb el Mirandés.

Lautaro de León, en un dels partits que va jugar el curs passat amb el Mirandés.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha tancat la incorporació de Lautaro de León, davanter gallec d’origen uruguaià i format al futbol base del Celta de Vigo. Un reforç que porta implícita, ben segur, moltes esperances per a la direcció esportiva, ja que es tracta d’una gran oportunitat de mercat i d’un davanter que voldrà acabar d’esclatar a les files del conjunt tricolor. Si no hi ha cap contratemps, el club hauria d’anunciar en les properes hores el seu fitxatge i la signatura amb l’Andorra per tres temporades. Conegut esportivament també com a Lauti, arribarà lliure després de rescindir el vincle amb el Celta, amb què tenia lligam fins al 2027 i amb qui va arribar a debutar a Primera Divisió.

El nou davanter tricolor, de 23 anys, va començar l’exercici passat com a cedit al Cartagena, però les poques oportunitats que va tenir a l’efesé –on només va participar en 11 partits– van fer que al mercat d’hivern anés, també com a préstec, al Mirandés, on va jugar 13 partits i va fer un gol. El de Lautaro és el quart fitxatge de l’Andorra per a la temporada vinent, després de les confirmacions de César Morgado, Alberto Solís i Juanda Fuentes i, en principi, el cinquè també està a punt d’arribar i es podria anunciar en els propers dies. És el central del Nàstic Pablo Trigueros, que també queda lliure i que vindria a tancar l’eix de la defensa amb Morgado, la més que possible continuïtat d’Alende i el rol de Bombardó. Sembla clara la filosofia de la direcció esportiva pel que fa al perfil defensiu del qual vol disposar Ferran Costa, amb centrals experimentats, amb pes i bon peu, fonaments prioritaris per fer una bona temporada a Primera RFEF. L’altre aspecte cabdal, el de l’atac, reforçat amb l’aterratge de Lautaro, s’espera que es pugui arrodonir amb la continuïtat de Manu Nieto –un altre tema prioritari– que, tot i que manté contracte amb l’Andorra fins al 2026, té molts pretendents de Segona Divisió.

ELS CONTRACTES DE SIS JUGADORS ES VAN ESGOTAR AHIR, 30 DE JUNY

Més enllà de la confirmació que el capità Rubén Bover no seguirà, després de sis temporades, a les files de l’FC Andorra, el club tricolor ha de fer oficial les baixes de sis jugadors més que, un cop finalitzat el seu vincle amb l’entitat ahir, 30 de juny, no continuaran. Són els casos d’Adrià Vilanova, Dani Martín, Diego González i Pampín per una banda, i Jandro Orellana i Samper, per l’altra. En el cas de Jandro, s’ha executat la clàusula d’alliberament que s’havia inclòs al contracte, i Samper també ha arribat amb el club a un acord de rescissió. Dels futbolistes que acaben el 2024, sembla que només Martí Vilà renovarà.
tracking