OLIMPISME

Nahuel Carabaña estarà als Jocs de París per rànquing

A falta de l’actualització definitiva de demà, l’atleta disputarà els 3.000 obstacles dels Jocs, classificat per rànquing

Carabaña, a la final dels 3.000 obstacles de l’Europeu de Roma.

Carabaña, a la final dels 3.000 obstacles de l’Europeu de Roma.FAA / SPORTMEDIA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nahuel Carabaña serà a la prova de 3.000 metres obstacles de París 2024 si no hi ha cap imprevist. El rànquing mundial de la federació internacional s’actualitza els dimecres i a falta de la confirmació oficial, que arribarà demà, l’atleta de la Federació Andorrana d’Atletisme tindrà una de les 36 places per disputar la cita olímpica en la seva especialitat, tot i haver-se quedat a tocar de la mínima (és de 8’15”00 i va fer 8’16”04 al maig a Marsella). El cap de setmana passat va ser el dels campionats nacionals a bona part dels països de l’entorn (el d’Andorra va fer-se ja fa unes setmanes), però tot i això Carabaña no ha perdut posicions, així que “al 99,9% hi serà”, segons van explicar des de la federació. A falta de l’actualització definitiva de demà, Carabaña és el 30è dels 36 atletes classificats amb 1.220 punts, els mateixos que té el 29è. Els competidors que hi ha darrere no han millorat i, a més, la limitació de tres competidors per país deixa ja pràcticament assegurada la presència de l’atleta a París 2024.

Aquests seran els primers Jocs Olímpics de Nahuel Carabaña, que ja va estar lluitant per ser a Tòquio, en el que serà el punt final a una temporada per emmarcar, en què ja ha aconseguit fer història convertint-se en el primer atleta del país a classificar-se per a una final d’un gran esdeveniment (Europeu o Mundial) en categoria sènior, com va fer fa unes setmanes a Roma, on va acabar setè continental. Les sèries eliminatòries dels 3.000 obstacles estan programades per a dilluns 5 d’agost a partir de les 19.04 hores, mentre que en el cas d’un hipotètic pas a la final, aquesta està programada per dos dies després, dimecres 7 d’agost a les 21.40 hores.

Carabaña s’afegirà així a Mònica Doria, que ja va guanyar-se el seu bitllet olímpic fa uns mesos al Mundial de Londres i que disputarà les tres competicions de piragüisme en eslàlom: caiac, canoa i caiac cros.

UNA REPRESENTACIÓ DE MÍNIMS

Andorra tornarà a tenir una representació de mínims en uns Jocs Olímpics després que el COA optés per no aprofitar les places d’universalitat en natació, i la delegació, almenys la d’esportistes, estarà formada només per dos representants, Mònica Doria i Nahuel Carabaña. Aquesta xifra igualarà també la que hi va haver l’anterior cita olímpica, Tòquio 2020, en què també van ser només dos esportistes (Doria i Pol Moya), i també les que hi va haver a Moscou 1980 i Los Angeles 1984 (Joan Tomàs i Francesc Gaset en tots dos casos), igualant així el rècord de menor representació (en cites d’estiu) des que Andorra participa en els Jocs Olímpics.

A l’altre extrem, els Jocs que van tenir més participants representant Andorra van ser els de Barcelona 1992 i Atlanta 1996, en tots dos casos amb vuit esportistes portant l’equipació tricolor, amb una tendència a la baixa des de llavors.
tracking