Èpica consolidada

La Massana tanca amb èxit i rècord de ciclistes la quarta edició de l’Andorra Epic Pyrenees

Els guanyadors de la cursa masculina celebren la victòria.

Els guanyadors de la cursa masculina celebren la victòria.Andorra Epic / Toni Grases

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Andorra Epic Pyrenees va tancar ahir la quarta edició amb un èxit de participació, i amb una valoració positiva després de quatre jornades de competició. La prova de BTT amb epicentre a la Massana va ser una de les que van sobreviure a l’Andorra Multisport Festival, i en aquest primer any en solitari dins de la nova etapa entre el Govern i el grup Ironman, va assolir un rècord de corredors amb un total de 466 participants dividits en 233 equips, amb gairebé una trentena d’aquests de categoria UCI.

La inclusió de la prova a la família de les Epic Series, impulsora de proves de primer ordre mundial de la bicicleta de muntanya com la Cape Epic de Sud-àfrica, la Swiss Epic a Suïssa o la 4 Islands a Croàcia, va suposar fer un pas endavant a la cursa del país, especialment a nivell internacional. De fet, en l’edició d’enguany, pràcticament la totalitat dels corredors venen de fora d’Andorra amb un 97% de participació internacional. A més, amb un impacte directe dins del teixit social del país, especialment de la Massana, ja que la mitjana és que els ciclistes que disputen l’Andorra Epic Pyrenees estiguin a Andorra entre 5 i 7 nits de mitjana per persona, fet que ho converteix en “un revulsiu econòmic per la parròquia i els seus negocis com hotelers, restauradors i tota mena d’activitats econòmiques”, com va afirmar durant la presentació de la prova el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

La cursa, a més, té garantida la continuïtat tres edicions més, fins al 2027, fruit de l’acord entre el Govern i el grup Ironman que inclou també la Trail 100 Andorra by UTMB, prova de referència de curses de muntanya, que enguany ha comptat amb una participació propera a les 3.000 persones.

CLASSIFICACIÓ

QUARTA ETAPA FEM.

1. Cannondale ISB Sport 2 H 38’15”

2. Cannondale ISB Sport 2 a 1’04”

3. Fundación Biela a 46’11”

QUARTA ETAPA MASC.

1. ORBEA x Leatt x SC 2 h 08’59”

2. BUFF Megamo a 1’31”

3. Hexatri – Papival a 1’36”

GENERAL FEM.

1. Cannondale ISB Sport 11 h 40’02”

2. Cannondale ISB Sport 2 a 11’39”

3. Fundación Biela a 3 h 17’17”

GENERAL MASC.

1. BUFF Megamo 9 h 15’55”

2. Scott Cala-Bandida a 2’10”

3. ORBEA x Leatt x SC a 11’39”

ELS FAVORITS COMPELIXEN ELS PRONÒSTICS

Els favorits BUFF Megamo i Cannondale ISB Sport van complir els pronòstics a l’última jornada de competició de l’Andorra Epic Pyrenées, i van assegurar les seves respectives victòries a les categories masculina i femenina. La quarta i darrera etapa va arrencar des de Naturland i arribava a la Massana després de 51 quilòmetres, 1.280 metres de desnivell positiu i 1.650 metres de negatiu. La pujada principal de la jornada es trobava just al començament del recorregut, mentre el camí es movia pels camins del Bike Park de Naturland cap a la Collada de Pimes, just sota el cim de l’etapa. Després van seguir 20 quilòmetres de diversió en baixada, recorrent el bosc de la Rabassa i passant per Comabella abans que el camí tornés a pujar. Els últims 16 quilòmetres van consistir en una exigent pujada que passava per Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella fins a l’arribada a la Massana. El BUFF Megamo, amb Hans Becking i Wout Alleman, no va deixar-se sorprendre pels seus rivals després d’haver perdut temps a la tercera etapa, i va controlar en tot moment la classificació general a l’última jornada d’ahir fins a creuar la línia d’arribada a la Massana amb el mallot groc de vencedors de la classificació general. Finalment van completar les quatre etapes amb poc més de nou hores, superant l’Scott Cala-Bandida (Sergio Mantecon i Jose Maria Sanchez) en poc més de dos minuts. El podi va tancar-lo l’equip ORBEA x Leatt x Speed Company format per Georg Egger i Lukas Baum, que van acabar a 6’08” dels vencedors. Pel que fa als representants del país, l’equip de la Federació Andorrana de Ciclisme amb Roger Turné i Xavi Jové no va completar la seva bona actuació amb un Top-10 de la general, i és que una punxada i una caiguda van fer que acabessin en 12è lloc. A més, Kilian Folguera, que feia parella amb el català Josep Farriol, va acabar 15è. A la cursa femenina, el Cannondale ISB Sport amb Mònica Calderón i Tessa Kortekaas no va fallar tampoc, i és que mantenia un avantatge de més de deu minuts que va ser insalvable per a les seves companyes d’equip del Cannondale ISB Sport 2. El podi van completar-lo el Fundación Biela amb Almudena Rodríguez i Sara Caballero. La victòria mixta va ser per a l’equip alemant Bikestore.de, i els tricolors Oscar Cabanas i Jessica Cruz.
tracking