REPORTATGE

Territori criquet

El camp de Prada de Moles va viure ahir l’estrena del Criquet Club Andorra amb un parell de partits per presentar el nou club.

Un dels equips participants.

Un dels equips participants.Anish Shindore

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El criquet també és ben present a Andorra. I és que coses de la globalització, aquest esport nascut a Anglaterra, però amb una grandíssima tradició a l’Índia (és l’esport més important al país asiàtic) també existeix a Andorra, concretament a Encamp, gràcies sobretot a l’Anish Shindore, impulsor del Criquet Club Andorra. D’orígen indi, Shindore havia viscut anteriorment a Atlanta i a Barcelona, i a totes dues ciutats va involucrar-se també amb aquest esport, “el segon més seguit del món”, segons comenta. El Principat no podia ser menys, i també va posar fil a l’agulla, i va decidir impulsar l’esport al país.

“Sabia que també podia haver-hi interès aquí a Andorra”

“L’objectiu és poder tenir una selecció andorrana de criquet”Anish Shindore, Impulsor de l’equip

El Criquet Club Andorra va estrenar-se ahir a Prada de Moles, a Encamp, en una jornada festiva i de presentació de l’equip en una jornada amb la presència de dos conjunts més que van venir de Nimes i de Barcelona. “Sabia que també podia haver-hi interès aquí a Andorra, però no hi havia lloc per jugar”, explica Shindore, que afegeix que “vaig parlar amb el comú d’Encamp i van mostrar-se molt oberts a ajudar-nos i ens van dir que podia ser el cor del criquet al país”.

L’estructura de l’entitat consta ja de junta directiva, del club preparat, i ja hi ha sis o set jugadors que es van entrenant, tot i que en falten encara alguns més perquè en aquest esport en juguen 11 per equip. De moment l’equip s’entrena aprofitant l’estiu a l’espera d’algun lloc per fer-ho també permanentment en el futur. I és que encara que acabi de néixer, els objectius que es marca Shindore al capdavant del club són ben ambiciosos.

“A curt termini ens agradaria representar i tenir participació a la lliga catalana, espanyola o francesa”, assenyala Shindore, que quan mira més enllà es marca com a fita “poder tenir una selecció andorrana de criquet tant femenina com masculina a llarg termini en tres anys”.

tracking