E-sports

L'ACA crea un equip d'esports digitals femení

Magalí Salomon i Anna Sonnery són les dues esportistes representants

Anna Sonnery i Magalí Salomon són les dues atletes que competeixen en el Sim Cycling.

Anna Sonnery i Magalí Salomon són les dues atletes que competeixen en el Sim Cycling.M.S.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'Automòbil Club Andorra (ACA) ha presentat aquest dimarts un nou equip en 'e-sports' format exclusivament per dones. El Sim Cycling és la nova aposta que fa l'ACA pels esports digitals de simulació, una disciplina que el club ja disposava amb el Sim Racing, però aquest nou projecte destaca per competir en ciclisme i per estar format només per dues esportistes, que són Magalí Salomon i Anna Sonnery. L'objectiu del club és crear referents femenins en el món dels 'e-sports', ja que des de l'entitat han vist que aquesta indústria està dominada per homes.

El projecte es va posar en marxa fa sis mesos i des de llavors les dues atletes s'estan entrenant. Sobre una bicicleta col·locada en un rodet i amb una pantalla al davant on es veu el traçat, Sonnery i Salomon pedalen com si circulessin per un coll de muntanya, però sense haver de sortir al carrer. Ho fan sota l'atenta mirada de Kilian Folguera, el tècnic esportiu de l'equip.

"Hem arribat a un moment que amb les feines no ens podíem dedicar al cent per cent en el ciclisme professional. En digital demana compromís, però no demana tant temps, ja que una hora en digital pot ser igual d'efectiu que 3 hores sobre la bici", ha relatat Salomon. Les curses duren entre 40 minuts i una hora i això significa que els "esforços són més curts", ha explicat Folguera, que ha agregat: "Treballem la capacitat anaeròbica, fent sèries podem simular els entrenaments tradicionals".

tracking