L'Inter goleja el Mostar (5-1) i passa ronda a Europa

Dos gols per emmarcar de Domi, un de Sascha i dos més de Guillaume signen la classificació escaldenca

Els jugadors de l’Inter celebren un dels gols, ahir a l’Estadi Nacional.

Els jugadors de l’Inter celebren un dels gols, ahir a l’Estadi Nacional.Fernando Galindo

Andorra la Vella

Segurament no entrava en el guió ni del més optimista dels aficionats de l’Inter que l’equip escaldenc facturés la primera eliminatòria de la Conference League d’una manera tan incontestable. L’equip de Felip Ortiz va definir la prèvia davant el Velez Mostar bosnià a l’Estadi Nacional amb una exhibició i, pràcticament, jugant al futbol amb xancletes. L’ullal de Guillaume i el dictat d’un irresistible Domi Berlanga van capitalitzar la golejada amb què l’Inter va guanyar-se el dret d’anar a Atenes la setmana vinent (5-1). Tot i creure en la remuntada, ningú dibuixava en l’imaginari una superioritat tan manifesta davant un Velez que no va poder ni discutir l’eliminatòria. La classificació de l’Inter va agafar a contrapeu el conjunt bosnià i també la UEFA que, al tancament de l’edició, al seu web encara es reflectia el Velez Mostar com el rival de l’AEK d’Atenes a l’anada del dia 24. Com si aquesta curiositat –amb una mica de mala llet– hagués ferit en l’orgull els jugadors de l’Inter va sortir el grup de Felip Ortiz disposat a fer descarrilar els bosnians. Superats els minuts d’estudi, Haskic va fallar un penal –el xut va anar al pal– i en només tres minuts, tot just abans de l’interludi, Guillaume va colpejar dos cops per anar a vestidors amb el camí aplanat (2-0).

La sortida de la represa va portar els únics moments en què l’Inter va haver d’empassar saliva. Orec va escurçar l’avantatge i va donar un mínim d’oxígen per a un Velez Mostar que va tenir el suport de 200 sorollosos aficionats, però que es va fondre tot just quan havia retallat el marcador (2-1). Però en aparèixer el més mínim dubte, va irrompre Domi Berlanga per aclarir el paisatge amb dos gols per emmarcar (56’) i (84’) i per col·locar l’Inter en l’avió cap a Atenes. Amb l’Estadi Nacional celebrant la classificació va tenir peixet Sascha Andreu per, de xut creuat, donar el cop de gràcia, arrodonir el festival i signar una maneta tan inopinada com espectacular.

L'AT. ESCALDES PERD AL FEU DEL DUDELANGE I QUEDA ELIMINAT

La creu escaldenca en la tornada de la primera ronda classificatòria de la Conference League li va caure a l’Atlètic. L’equip de Dani Luque va maleir la mala sort en atac del partit d’anada a l’Estadi Nacional, atenent a la resolució a l’Stade Jos Nosbaum de Luxemburg i la derrota al feu de l’F91 Dudelange (2-0).

Un resultat que deixa fora de la competició un Atlètic Escaldes que va merèixer molt més i que no va descarrilar fins a la darrera mitja hora de partit amb els dos gols del veterà davanter francès Samir Hadji, un de penal (60’), i un terminal al minut 79. El conjunt escaldenc va tornar a pagar un peatge massa car i en un enfrontament amb no gaire ocasions, l’Atlètic no va aprofitar les poques opcions que va tenir i va quedar fora de les competicions europees, amb un 3 a 0 en contra en el global.