CURSES DE MUNTANYA

Cursa fins al cim d’Andorra

Marc Casanovas és tercer i puja al podi en la categoria masculina

La resident catalana Laura Orgué en un moment de la cursa d’ahir.

La resident catalana Laura Orgué en un moment de la cursa d’ahir.Mountain Festival Comapedrosa

Arinsal

Guillem Solanas i Laura Orgué van ser els dominadors de les respectives categories de l’XTerra Comapedrosa Vertical, la prova que va obrir el Mountain Festival Comapedrosa. La cursa, també puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra, de vuit quilòmetres i 1.483 metres de desnivell positiu i que traça el poble d’Arinsal fins al pic del Comapedrosa, va comptar amb 115 participants.

Marc Casanovas, a la dreta, al podi masculí.

Marc Casanovas, a la dreta, al podi masculí.Mountain Festival Comapedrosa

En la categoria masculina, Solanas va ser el guanyador, completant l’ascens en 1h13’02”, i el van acompanyar al podi José Bellido en un temps de 1h15’26” i Marc Casanovas, membre de l’equip nacional d’esquí de muntanya, tercer amb un crono de 1h18’44”. A més, Casanovas va ser el primer classificat júnior. En la categoria femenina, la resident Laura Orgué es va imposar amb solvència en un temps final de 1h32’59”, mentre que la segona classificada va ser Rosa Maria Nieto, amb un crono de 1h37’58”, i va completar el podi Cristina Vilarnau en 1h44’25.

Les proves reines arriben en la jornada d’avui, amb l’XTerra Comapedrosa SkyRace, un recorregut molt dur i exigent, amb tres distàncies: la marató, de 36 quilòmetres, l’Skyrace Comapedrosa de 24k, i l’Skyrace d’Arinsal, de 19k. Totes les proves, així com la Vertical, formen part de l’XTerra European Trailrun Championships. A més de les curses, es fan una sèrie d’activitats i esdeveniments per a esportistes de tots els nivells i les famílies. Des de curses infantils fins a caminades guiades i ioga.