JOCS OLÍMPICS

Doria supera un mal inici i es classifica per als quarts de caiac-cros

Doria es refà d’un mal inici i es classifica per a quarts de final de caiac-cros

Sortida de l’eliminatòria de quarts de final amb Mònica Doria en primer pla.

Sortida de l’eliminatòria de quarts de final amb Mònica Doria en primer pla.EUROSPORT

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El somni de la primera medalla olímpica d’Andorra segueix ben viu després que Mònica Doria es classifiqués ahir per als quarts de final de la modalitat de caiac-cros dels Jocs Olímpics de París 2024. Tot i una mala sortida, la palista va saber-se refer mostrant la seva millor versió i va poder acabar en segona posició a la sisena de les eliminatòries de vuitens de final, només per darrere de Kimberley Woods, amb una segona plaça que va valer-li la classificació per a l’última fase de la competició, que se celebrarà avui al canal de Vaires-sur-Marne.

Doria va errar a la sortida i es va decantar cap a un dels laterals del canal situant-se en últim lloc, passant última la primera porta, però a partir del gir de 360 graus de la canoa i de la segona de les portes va començar a remuntar, arribant a situar-se líder momentàniament. La palista va mantenir el bon ritme i va poder travessar la línia d’arribada en segona posició de la sèrie superant Reinoso i Fiserova, i assegurant una plaça als quarts de final.

Després de la cursa, la palista va explicar a RTVA que “no he començat bé, he saltat malament i he quedat en última posició”, i va agregar que “he intentat empènyer amb el cos per caure ràpidament, però la rampa és llarga, la piragua s’ha mogut, no he pogut rectificar i he caigut cap a l’altra banda”. Sobre el desenvolupament de la cursa, Doria va destacar també que “sabem que el gir sobre la canoa és un moment clau depèn d’on vagin les de davant, elles han anat a una banda, jo m’he tirat a l’altra, m’ha sortit bé i les he pogut avançar a totes”, a més d’agregar que “aquest és un esport d’aprofitar els moments, i ho he pogut fer i hem pogut passar a la fase final de demà”. Pensant ja en la jornada d’avui, en què es disputaran els quarts, la semifinal i la final, la palista va cloure que “serà l’últim dia dels Jocs Olímpics, acaba una cosa superespecial per a nosaltres i intentarem donar tot el que quedi per passar rondes”, a més d’assenyalar sobre les rivals que “segur que serà intens, perquè ho seran totes les eliminatòries, però és esport, tot pot passar i segur que serem allà fins al final”.

“Acaba una cosa especial per a nosaltres i intentarem donar tot el que quedi per passar”
Mònica Doria, palista

El somni cap a les medalles arrencarà a partir de les 15.45 hores amb la quarta eliminatòria dels quarts de final, en què Doria es veurà les cares amb Evy Leibfarth (Estats Units), Alena Marx (Suïssa) i Kimberley Woods (Gran Bretanya), i en cas d’acabar entre les dues primeres, la semifinal serà a partir de les 16.20 hores. La tercera i quarta de cada semifinal disputaran l’small final a partir de les 16.43 hores, i la gran final a la recerca de la primera campiona olímpica d’aquesta nova modalitat serà a les 16.55 hores.

CARABAÑA ENTRA EN ESCENA ALS 3.000 METRES OBSTACLES

El segon i últim representant d’Andorra en aquests Jocs Olímpics de París 2024, Nahuel Carabaña, entrarà avui en escena a les sèries dels 3.000 metres obstacles. L’atleta disputarà la segona de les tres curses de la primera ronda, en què els cinc primers de cadascuna de les eliminatòries aconseguirà el pas a la gran final, que es disputarà dimecres a la nit.

Carabaña té la setena millor marca de la sèrie aquesta temporada entre els 12 participants, així que les opcions de passar a la final són ben reals. Els africans Samuel Firewu (Etiòpia), Abraham Kibiwot (Kènia) i Mohamed Tindfout (Marroc), l’indi Avinash Sable i el francès Alexis Miellet seran alguns dels rivals a batre a la recerca d’una de les places per a la final de dimecres. El favorit per fer-se amb l’or, el marroquí Soufiane el-Bakkali, correrà a la sèrie 1, i el segon, l’etíop Lamecha Girma, correrà a l’última.
tracking