Ciclisme

Els participants de La Purito desafien les muntanyes d'Andorra

Més de 2.000 ciclistes iniciaven la marxa a les 8 del matí des de Sant Julià de Lòria 

El ciclista Joaquim

El ciclista Joaquim "Purito" Rodríguez, arriba a la línia de meta amb un grup de ciclistes als Cortals d'EncampR.S.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.000 ciclistes han desafiat les muntanyes d'Andorra amb la marxa cicloturista Purito 2024, organitzada per l'exciclista professional Joaquim "Purito" Rodríquez. A les 8 del matí des de Sant Julià de Lòria ha arrencat la novena edició d'una prova, que ha comptat amb tres recorreguts -de 115, 80 i 30 quilòmetres-, i que ha finalitzat en els Cortals d'Encamp. Els inscrits s'han hagut d'enfrontar a exigents ports, com per exemple el coll de la Gallina o el dels Cortals d'Encamp, entre altres. Un fet que el mateix Purito, que ha participat en la distància mitja i que ha acompanyat al ciclista i campió del món Óscar Freire, ha definit el traçat com a "molt dur", després de travessar la línia de meta.

No s'han volgut perdre la cita esportiva grans noms de l'esport, com per exemple el pilot de MotoGP, Aleix Espargaró; l'expilot de MotoGP, Carles Checa; l'esquiador alpí del país Joan Verdú; el campió del món de trial Toni Bou; o el ja mencionat Freire. Purito ha explicat que valora molt que convidats i amics seus vinguin a la proposta perquè ajudar a "donar molt de nom a la nostra marxa".

Des del comú d'Encamp han valorat positivament el transcurs de la marxa ciclista. El cònsol menor, Xavier Fernàndez, ha mencionat que ha estat "un 10 organitzativament".

Un inscrit de la Purito 2024 entrant a línia de meta.

Un inscrit de la Purito 2024 entrant a línia de meta.R.S.

tracking