OLIMPISME

El president del COA no optarà a la reelecció

El president del Comitè Olímpic Andorrà no es presentarà a la reelecció i tancarà una etapa de 22 anys al capdavant de l’ens

Jaume Martí

Jaume Martí

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jaume Martí no es presentarà a la reelecció i tancarà així una etapa de sis mandats i 22 anys com a president del Comitè Olímpic Andorrà (COA). Era un secret de domini públic, però l’encara màxim mandatari de l’entitat va confirmar al Diari des de París, on viu els seus últims Jocs Olímpics com a president, que no optarà a la que seria la seva setena legislatura, i que posarà punt final a la seva trajectòria com a líder del moviment olímpic al país. Farmacèutic de professió, va arribar a liderar el COA el 2002 provinent de la Federació Andorrana de Vela, de què era directiu, substituint Lluís Molné, que va ser el segon president de l’entitat. Des d’aquell moment, va ser reelegit en cinc ocasions (2004, 2008, 2012, 2016 i 2021), totes sense necessitat d’eleccions en haver-s’hi presentat només una única candidatura.

Martí va explicar al Diari entre riures que “començo a ser grandet, que ja tinc 75 anys”, i va agregar que “és el moment de cedir pas”. El dirigent va assenyalar que “la voluntat era haver-ho deixat al mandat anterior, però amb tot l’embolic que va haver-hi amb la covid, vam pensar que no era el moment de marxar i vam optar per fer-ne un més”, i va concloure que “estic molt content d’haver-ho fet, perquè aquests Jocs Olímpics de París han estat una gran alegria per a mi, i també per a tot l’equip del COA”.

ESPOT, PRINCIPAL OPCIÓ

Així doncs, si res no canvia, el COA tancarà el 2024 amb un nou president. I és que les eleccions a l’entitat estan previstes a finals d’any. Totes les travesses apunten, a més, que hi haurà un mandat continuista, ja que tot sembla indicar que Xavier Espot Miró farà el pas i optarà a la presidència de l’ens. El president del comitè organitzador dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025 i expresident de la Federació de Golf d’Andorra va entrar a formar part de la comissió permanent (junta directiva) del COA en aquest mandat, i sembla que la seva serà l’única candidatura a les eleccions.

tracking