FUTBOL

L'FC Andorra és el segon equip més car del seu grup

L’FC Andorra és el segon conjunt de Primera RFEF amb més valor de mercat, només superat pel Barça Atlètic

L’onze inicial de l’FC Andorra en el partit d’aquesta pretemporada davant l’Espanyol B.

L’onze inicial de l’FC Andorra en el partit d’aquesta pretemporada davant l’Espanyol B.FC Andorra

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plantilla confeccionada per la direcció esportiva de l’FC Andorra, encapçalada per Jaume Nogués, és la segona amb més valor de mercat del grup 1 de Primera RFEF. La condició d’equip que acaba de perdre la categoria, de tenir un objectiu molt clar i el fet d’haver bastit una plantilla de molta qualitat fa que només una entitat gegant com l’FC Barcelona, en aquest cas el Barça Atlètic, sigui, ara mateix, l’únic equip més car que l’Andorra.

El filial blaugrana, amb 11,15 milions d’euros, així, encapçala la classificació de més valor de la categoria, segons les dades del portal Transfermarkt, especialitzat en fitxatges i valors de mercat. La plantilla de l’FC Andorra, segon, té una vàlua de 9,40 milions i és dos milions més cara que el tercer equip de la categoria, la Reial Societat B, amb 7,30 milions d’euros. El valor de mercat és una xifra que se li assigna a un jugador de cara a una hipotètica transacció futura, és a dir, un valor econòmic orientatiu que actuarà de referència i punt de partida a l’hora d’establir una oferta concreta però mai no té perquè significar el preu final. Amb aquesta premissa, Transfermarkt estableix la classificació en funció del valor de mercat actual dels jugadors. Com a contrast, els equips amb menys vàlua del grup on milita l’Andorra son l’Arenteiro (2,65 milions), la Gimnàstica Segoviana (2,43 milions) i el Tarazona aragonès, que és el conjunt més barat amb un valor de 2,28 milions. Però si es fa un cop d’ull a l’altre grup, el Reial Madrid Castilla és amb una gran diferència l’equip més car. El valor del filial blanc es dispara fins als 19,15 milions d’euros, fins a 12 més que el segon i el tercer, dos filials, el Betis Deportivo (7,18) i el Vila-real B (7,00). Jugadors com Nico Paz –amb 10 milions és el més car de la categoria– o Álvaro Rodríguez, amb tres, fan que el Castilla exhibeixi una distància tan notable respecte als altres equips. Així, a banda de la classificació general per conjunts, Transfermarkt també detalla individualment el valor de mercat de cada jugador. Si el merengue Paz és el més valorat de tota la Primera RFEF, en el grup 1 on milita l’FC Andorra és el mitjapunta Noah Darvich del Barça Atlètic, amb 2,5 milions.

TRICOLORS AMB VALOR

L’FC Andorra té fins a sis jugadors en el top-20 de més valor de mercat de la categoria. El futbolista més car de l’equip tricolor és l’extrem Álex Calvo, taxat en 1 milió d’euros i és el setè comptant tots els equips del grup. Amb una mitjana d’edat de 25,7 anys, entre els jugadors de més valor dels que disposa Ferran Costa també hi ha Sergio Molina –12è amb 700.000 €–, Jesús Clemente –14è amb 600.000 €–, i tres seguits amb 500.000 € en els llocs 17è, 18è i 19è, Almpanis, Alende i Álvaro Martín. Amb 400.000 i entre els 30 més cars hi ha Ratti, Martí Vilà i Luismi.

L'FC ANDORRA TANCA AVUI LA PRETEMPORADA AMB UN AMISTÓS CONTRA EL TERRASSA

L’FC Andorra disputarà aquesta tarda, a les 18.00 hores a l’Estadi Nacional, el darrer partit amistós de la pretemporada. El rival serà el Terrassa FC que milita a la Tercera RFEF i dirigeix Chus Trujillo i que significarà, així, l’últim banc de proves del quadre tricolor abans de l’inici de lliga, ja que l’assaig davant l’FC Santa Coloma previst per diumenge ha quedat suspès. La pretemporada del conjunt de Ferran Costa ha estat força positiva amb sis partits disputats fins al moment –el del Terrassa serà el setè– amb 4 victòries, un empat i una sola derrota, l’encaixada al Trofeu Emili Vicente davant el Lleida (1-2). Els triomfs s’han aconseguit contra el Southampton sub-21 (2-0), Eivissa (2-0), Osca (0-1), Vila-real B (0-1), mentre que les taules es van signar contra l’Espanyol B al Nacional (1-1). En l’horitzó, l’estrena a Lezama el dia 25 contra el Bilbao Athletic.
tracking