FUTBOL

L'FC Andorra tanca amb victòria la pretemporada

L’FC Andorra tanca la pretemporada amb magnífiques sensacions i havent sumat cinc victòries en set partits

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels gols, ahir.

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels gols, ahir.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra ha abaixat el teló de la pretemporada amb la millor de les sensacions i sense amagar que, encara que quedi camí per traçar, l’equip es troba al carril correcte. Amb la boca petita i sense estirar més el braç que la màniga, el conjunt de Ferran Costa treballa per arribar el diumenge 25 a Lezama, en el debut de lliga a Primera RFEF contra el Bilbao Athletic, amb el grup afilat. Set assajos de preparació i cinc victòries, una dada sense gaire transcendència més enllà de fer la posada al punt amb un somriure, però que demostra –i no s’ha d’amagar– que l’Andorra es posiciona a la graella.

“La pretemporada ha anat molt bé i estem posant els fonaments per ser l’equip que volem ser”Ferran Costa, Entrenador de l’FC Andorra

“L’equip està seguint la línia de construcció que volem, amb mentalitat col·lectiva, i ara és el que més m’interessa”, va comentar el tècnic tricolor ahir després de l’amistós amb el Terrassa. Costa va subratllar que tot i que “sempre volem tenir més dies per treballar, per entrenar-nos, per veure vídeos o per preparar coses, el grup segueix definint-se correctament com a equip” i que “estem posant els fonaments del que volem ser”. En aquest sentit, l’entrenador català de l’Andorra no va amagar que “tenim ganes de començar a competir, d’entrar ja al campionat de lliga i crec que som un equip que hem d’anar evolucionant durant la temporada, tenint les bases molt clares”. Sembla que el conjunt que sortirà a Lezama està bastant definit i que hi haurà poques variacions respecte al que va jugar ahir una hora contra el Terrassa: Ratti, Clemente, Morgado, Trigueros, Arumí, Sergio Molina, Peña, Álvaro Martín, Solís, Almpanis i Lautaro. Costa no es mulla: “Aquest és l’equip que ha jugat 62 minuts contra el Terrassa. Només això i no significa res. La pretemporada també és un procés perquè tothom agafi rodatge per anar traient conclusions. És cert que podem tenir una idea de per on anirà l’equip que jugarà diumenge, però encara queda una setmana”. Finalment, i qüestionat si encara tem alguna sortida no desitjada d’aquí al final del mercat –Sergio Molina, Moha Moukhliss o Manu Nieto–, el tècnic tricolor va insistir que “qui vingui ho ha de fer per deixar-se la vida i a millorar-nos com a equip”, i va afegir que “qui hi hagi d’estar, sap que aquesta és la línia i veurem què passa fins a l’últim dia”.

SERGIO MORENO SERÀ EL NOU COORDINADOR

Sergio Moreno serà l’encarregat de dirigir i coordinar els equips de la base de l’FC Andorra, així com els entrenaments de tecnificació del club tricolor, dirigits a nens i nenes de 9 a 14 anys i que començaran el mes de setembre a l’Estadi Comunal Joan Samarra. El futbolista internacional es va formar a l’Andorra i després de fitxar pel filial del Getafe va iniciar una extensa trajectòria que l’ha dut a jugar en equips del futbol espanyol, la lliga andorrana –aquest curs passat va jugar a l’Esperança– i dues breus experiències per Albània i Malta.

L'FC ANDORRA TANCA AMB UN CÒMODE TRIOMF CONTRA EL TERRASSA

Sempre fa patxoca tancar una pretemporada amb golejada. Tot i jugar encara amb xancletes i tenir camí al davant en l’àmbit físic i tàctic, l’FC Andorra va despatxar el Terrassa, equip de Segona RFEF, amb relativa comoditat (4-0). En un partit, el darrer banc de proves, en què es van poder detectar coses interessants i comprovar en quin punt arriba el conjunt tricolor de cara al debut competitiu a Bilbao, alguns jugadors ja van opositar amb fermesa. La majoria dels gols es van transformar a la primera part, una sortida amb un control de la situació notable dels de Ferran Costa, molt més enllà de tractar-se d’un rival, l’egarenc, de categoria inferior. Clemente, en un rol en què el veurem amb freqüència aquest curs, com a lateral llarg, va fer el primer després de resoldre un seguit de rebutjos a dins de l’àrea (18’). El segon el va fer pujar Álvaro Martín, un dels futbolistes cridats a tenir molt protagonisme aquesta temporada i poder fer net. Abans del descans, Solís no va aprofitar una situació en què es va trobar davant de Marcos i Almpanis, un altre dels que, ben segur, es prendran el curs com una reivindicació, va segellar el 3 a 0 definint una brillant acció personal. A la represa, canvis a dojo i el debut golejador del darrer fitxatge, Luismi, que sembla agafar-li ben d’hora el gust pel gol. L’exdavanter de l’Antequera va aprofitar al 69’ una passada filtrada d’Álvaro Martín per sumar el quart i deixar el primer senyal amb forma de cor en territori andorrà.
tracking