BTT

Graslaub disputarà la final

Arnau Graslaub va aconseguir classificar-se per a la final de demà de descens, tot i patir molèsties al braç

L’andorrà Arnau Graslaub, en un moment del descens que li va permetre classificar-se per a la final elit del Mundial de BTT.PAL ARINSAL

La Massana

Ser agosarat i ambiciós no ha fet que el karma se li girés en contra i l’afirmació “pels meus nassos que em classifico” va tenir el resultat desitjat. No sense patiments, Arnau Graslaub formarà part demà de la nòmina de 80 bikers que competiran a la final de la modalitat de descens elit (DHI) al Campionat del Món de BTT després de segellar una ajustada classificació a les mànegues classificatòries. Els més ràpids a Fontanals van ser els francesos Loïc Bruni i Myriam Nicole, que van marcar el millor temps a la qualy.

“Tenia la confiança que podia entrar, tot i que arrossego la lesió al braç”
Arnau Graslaub, Ciclista de la FAC

Però Graslaub va ser el gran protagonista en el vessant andorrà a l’estació de Pal Arinsal. El biker de la federació, amb una lesió al braç que li va fer la guitza, va ser el 13è ciclista a baixar i va invertir 2’58”901 per completar el traçat d’1,9 quilòmetres i de 458 metres de desnivell entre el pic del Cubil i Fontanals. El seu descens li va permetre finalitzar en la 78a posició i aconseguir in extremis passar a la final –entraven 80 ciclistes–, amb llàgrimes incloses: “Ha sigut molt dur. Tenia la confiança que podia entrar, però porto arrossegant una lesió al braç que és una merda. M’ha fet patir fins a baix al circuit i ja he pensat que estaria al límit d’entrar entre els 80 primers. M’he posat a plorar i tot”, va explicar Graslaub visiblement emocionat. El ciclista andorrà, de cara a la final de demà, només s’ha proposat “fer una baixada amb la qual jo sàpiga que he fet el ritme que sé que tinc, tot i les molèsties que pateixo al braç, i apropar-me a la 60a posició”.

El ‘biker’ andorrà Arnau Graslaub durant la baixada, ahir.

El ‘biker’ andorrà Arnau Graslaub durant la baixada, ahir.PAL ARINSAL

“La lesió és una merda i m’ha fet patir fins a baix, però ho he aconseguit”

BRUNI I NICOLE, ELS MILLORS

Els millors temps en el descens elit van tenir to clarament francès. En la categoria masculina, el gran favorit i líder de la classificació de les World Series, el resident Loïc Bruni, va ser el més ràpid amb un registre de 2’39’’700, en una clara declaració d’intencions de cara a la final. El nord-americà Ryan Pinkerton (+2’’139) i el britànic Danny Hart (+2’’374) van ser segon i tercer, respectivament. En la categoria femenina, Myriam Nicole va assolir el millor registre en la baixada (3’03’’286), seguida de la britànica Tahnee Seagrave (+3’’189) i la màxima favorita i vigent campiona del món, l’austríaca Valentina Höll (+5’’465).

Finalment, en la categoria júnior, el nord-americà Asa Vermette (2’39”185) i la neozelandesa Erice van Leuven (2’59”891) van ser els campions del món en la modalitat de descens.

ORIOL PI SURT A ESCENA AMB EL 'CROSS-COUNTRY SHORT TRACK'

El primer dels plats forts del Campionat del Món que acull Pal Arinsal entrarà avui en escena, a partir de les 17.30 hores, amb la final de cross-country (XCO) short-track. En la categoria masculina, que començarà a les 18.15 hores, hi haurà participació andorrana amb Oriol Pi, únic biker de la federació que farà doblet, ja que també competirà al XCO olímpic diumenge. Avui, en la jornada del matí, a partir de les deu, també es coronaran els campions del món de les categories júnior masculina i femenina i a la tarda, a les quatre i abans dels d’elit, seran els bikers sub 23 els que buscaran el títol a la Caubella.