CAMPIONAT DEL MÓN

Hatherly i Pieterse, els darrers triomfadors a Pal

El resident Tom Pidcock, medalla d’or a París, va acabar tercer

Hatherly i Pieterse amb les medalles.

Hatherly i Pieterse amb les medalles.UCI MTB

Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El resident Alan Hatherly i Puck Pieterse van tancar ahir la nòmina de campions en els Mundials de BTT, amb la celebració de la prova de cross-country (XCO) olímpic. La jornada, que va ser avançada per la previsió de fortes tempestes, va començar amb la coronació de Pieterse com a campiona del món a Pal. La neerlandesa es va imposar a la Caubella amb un temps final d’1h09’41”, superant en un minut la seva compatriota Anne Terpstra, i en 1’20” a la italiana Martina Berta, que va ser tercera. La guanyadora no es podia creure que “tot hagi anat com ha anat. És una cursa especial i guanyar aquí ha estat increïble. No esperava per a res aconseguir un títol mundial amb 22 anys”.

En la categoria masculina, el sud-africà i resident Alan Hatherly va esdevenir en una de les grans sorpreses del Mundial i es va vestir amb el mallot de l’arc de Sant Martí com a campió del XCO olímpic. Hatherly va invertir a completar les sis voltes del traçat amb un temps de 1h09’51”, mentre que el francès Victor Koretzky (+0”22) i or en el short track va ser segon i el també resident i medalla d’or als Jocs Olímpics de París, Tom Pidcock, va ser tercer amb +0”39. Hatherly, bronze a París, va reconèixer que el de Pal ha estat un triomf especial pel fet de ser resident: “Tenia una mica de pressió en tractar-se d’un Mundial a casa i tenia al cap aquest títol com el gran objectiu de la temporada. Després de Novo Mesto ja em vaig centrar només en això”.

ELS ANDORRANS DONEN LA CARA, TOT I ELS CONDICIONANTS

La valoració d’Oriol Pi després de la seva participació en la prova Elit d’XCO short track es podria traslladar, perfectament, a tots els bikers andorrans. “Al cap i a la fi, tots som treballadors i fem el que podem, perquè la resta de competidors va quatre marxes per sobre. S’ha de ser realista, ja que nosaltres no vivim d’això”. Cap dels tres andorrans va completar la prova. Pi va ser eliminat a falta de tres voltes, Kilian Folguera va ser tallat a falta de dues, mentre que Xavi Jové va haver d’abandonar. En la categoria sub-23, Roger Turné va quedar fora després de ser doblat a la quarta volta, mentre que en la femenina, Jessica Cruz també va lluitar de valent però va ser eliminada a la segona volta. La sensació general en el pàdoc de la FAC és que el més important és que els andorrans ho van intentar i van donar la cara.
Jessica Cruz, eliminada a la segona volta.

Jessica Cruz, eliminada a la segona volta.PAL ARINSAL

tracking