ESQUÍ ALPÍ

Carla Mijares s’imposa a l’eslàlom SAC

L’esquiadora de la FAE, Carla Mijares, al centre, al podi de l’eslàlom SAC.

L’esquiadora de la FAE, Carla Mijares, al centre, al podi de l’eslàlom SAC.FAE

Publicat per
La Parva (Xile)

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els equips femení i masculí d’alpí han competit aquest cap de setmana a La Parva (Xile), en dues curses de gegant i eslàlom de la Copa de Sud-Amèrica (SAC). Carla Mijares va aconseguir la victòria a l’eslàlom del diumenge i, a més, va marcar 17.44 punts FIS, el que suposa el seu millor resultat en la disciplina de la seva carrera. L’andorrana es va imposar amb claredat amb un crono de 1’35”76 i guanyant, a més, a les dues mànegues. Els 17.44 punts FIS que va marcar Mijares superen els 21.72 punts FIS que va assolir el passat mes de març a Soldeu a l’eslàlom dels Campionats d’Andorra que va guanyar. Actualment té 22.36 punts FIS en l’última llista publicada i amb aquesta victòria va sumar 100 punts SAC.

“Cursa intensa perquè no teníem gaire ritme, però a la segona mànega ha anat amb més confiança”
Josh Alayrach, Tècnic equip femení de la FAE
 

L’entrenador responsable de l’equip femení, Josh Alayrach, va explicar que “va ser una cursa intensa perquè sabem que no tenim massa ritme però estem amb bones actituds i estem fent coses bé. A la segona mànega, la Carla ha anat amb més confiança i comencem l’any molt bé”. Abans, l’equip femení havia debutat al gegant SAC el dissabte. Íria Medina va aconseguir la quarta posició de la cursa i va sumar 50 punts SAC, mentre que Mijares va ser 13a amb 20 punts SAC. Aquest va ser un primer contacte amb les curses per a les dues esquiadores, que estan en procés de creixement en aquest inici de temporada.

CORNELLA, SISÈ A L’ESLÀLOM

A la cursa masculina, Xavier Cornella va ser sisè a 2”49 del guanyador i sumant 40 punts SAC. No van poder finalitzar la primera mànega Èric Ebri, Maià Font, Martí Llort, Marc Fernández i Àlex Rius. A la jornada de dissabte es va disputar el gegant SAC on en homes Marc Fernandez va marcar 46.45 punts FIS que, juntament amb els anteriors 28.49 que va assolir a la seva victòria al gegant de El Colorado setmanes enrere, millorarà la seva mitjana i els actuals 41.73 que en té. Fernández va acabar aquest dissabte 17è, amb 14 punts SAC, pels 12 que va assolir Xavier Cornella, 19è a la cursa, i els 9 d’Àlex Rius, que va ser 22è en el que va ser el debut dels andorrans en competició aquesta temporada començant a trobar el ritme adient. Així mateix, els joves Èric Ebri, Maià Font i Martí Llort van ser 39è, 45è i 50è, respectivament.

AVUI, TORN PER A JORDINA CAMINAL I PERE CORNELLA

La velocitat entra avui en acció amb Pere Cornella i Jordina Caminal, que correran les curses de supergegant i descens a La Parva. Ahir al vespre, hora andorrana, van tenir el primer entrenament de descens i avui també repetiran per competir en les SAC de descens demà i dijous, i tancar divendres amb el supergegant SAC.

tracking