BÀSQUET

Tercera victòria del MoraBanc abans de la Lliga

El MoraBanc Andorra supera el Casademont Saragossa a Montsó i suma la tercera victòria de la pretemporada

El base del MoraBanc Andorra Shannon Evans II, en una acció del partit d’ahir a Montsó.ESTHER CASAS / CASADEMONT SARAGOSSA

Andorra la Vella

No acostumen a ser els partits de pretemporada una font de conclusions i, més aviat al contrari, poden enganyar bastant si es prenen com quelcom més que acumular pes a les cames, rodatge i adoptar automatismes. Fa la sensació que el MoraBanc Andorra no vol atendre la màxima i va despatxar el Casademont Saragossa a Montsó (72-87) sumant el tercer triomf en la seva posada a punt. Amb un joc alegre, sense la intensitat defensiva que hi haurà en plena competició, però amb suficients petjades per tenir clar que l’equip tricolor arribarà a la prèvia de la Champions League amb sang a l’ull, va resoldre el grup de Lezkano l’escomesa. Amb el govern del partit a la mà gairebé des de l’inici, amb jugadors com Kuric, Okoye o Harding traient el talent a passejar, el MoraBanc va definir, definitivament, l’amistós al darrer quart amb un parcial de 0 a 10, capitanejat per un gran Chumi Ortega, que ja va ser terminal per al Saragossa.

Una ràfega de 8 a 0 va permetre al conjunt tricolor sortir viu de l’intercanvi de cops durant el primer quart (18-21), a més de la rauxa i l’aportació de Doumbouya, que es va agradar i que promet emocions fortes durant el curs a la bombonera. A més, Harding també va voler tenir protagonisme i va ser cabdal per arribar al descans amb un avantatge mínim (39-40) que permetia a l’equip de Porfi Fisac mantenir totes les opcions i mantenir-se viu. Qui va mostrar-se també molt fi al tercer parcial va ser Okoye i el MoraBanc el va tancar amb un encara estret 53 a 55 que feia ensumar un darrer temps també molt igualat i amb grillons entre els dos equips. Res més lluny de la realitat i a les mil pèrdues de pilota que va acumular el Saragossa, s’hi van afegir dos triples consecutius de Shannon Evans i una ràfega de cinc punts de Dos Anjos –amb dos 2+1– per convertir el 62 a 62 que registrava el pavelló d’Els Olímpics de Montsó en un 72 a 87 final –parcial incontestable de 10 a 25– per tal que l’equip de Natxo Lezkano acabés cordant la victòria.

El pròxim assaig serà divendres a les 20.00 hores al Prat Gran davant La Laguna Tenerife, en la 7a edició del Trofeu d’Escaldes-Engordany. Serà el quart amistós del MoraBanc, després dels triomfs davant Hiopos Lleida al Trofeu d’Encamp, contra el Joventut a Sant Julià de Vilatorta i el d’ahir a Montsó.