Motor

Joan Vinyes encapçala la representació andorrana del Ral·li d’Andorra Històric

La 53a edició se celebrarà el dia 28 de setembre

Una edició anterior del ral·li d'Andorra Històrica

Una edició anterior del ral·li d'Andorra HistòricaACA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un dels pilots més importats d'Andorra, Joan Vinyes, ha confirmat la seva participació en la 53a edició del Ral·li D'Andorra Històric, el vehicle que utilitzarà serà un Seat Ibiza Kit Car, i participarà en la categoria Velocitat - Classe K. La confirmació de Vinyes al ral·li ha estat en el termini de les inscripcions, que segons indica l'ACA van a bon ritme.

La cursa andorrana se celebrarà el dia 28 de setembre i enguany estan convocades tres categories: regularitat, regularitat sport i velocitat. Totes tres propiciaran que l’aficionat pugui gaudir d’un gran espectacle a peu de cuneta, en permetre tornar a viure les mítiques èpoques del Ral·li d’Andorra amb les màquines d’aquells temps.

Prop d’una dotzena d’equips procedents de l’Estat espanyol també han enviat la seva inscripció. Pel que fa a la representació andorrana, hi ha prop de 20 equips inscrits, entre els que hi figuren Carles Santacreu amb un Opel Ascona, Carles Puig que participarà amb un Renault 5GT Turbo i Albert Rodrigo que competirà amb un Renault GT Turbo. 

El 53 Ral·li d’Andorra Històric tindrà el nucli de cursa situat a l'aparcament Prada Casadet d’Andorra la Vella. Es farà una cerimònia de sortida a les 19.00 hores del divendres 27 de setembre des del pont de la Rotonda i hi haurà una única jornada de competició, tota diürna, el dissabte 28 de setembre, entre les 8.00 hores i les 20.30 hores. Es faran 8 trams cronometrats, 4 dels quals diferents, que totalitzaran 71,70 km. 

Deus Ex Machina: nou partner

La comissió Esportiva d'ACA CLUB ha signat un acord amb Deus Ex Machina, pel qual es converteix en una de les marques col·laboradores, concretament, en aquesta 53a edició del Ral·li d'Andorra Històric.

La marca de culte australiana associada al món de les motos, el surf, els vehicles clàssics i un estil de vida lliure, tindrà un espai exclusiu al parc tancat situat a Prada Casadet, on desenvoluparà una acció adreçada als pilots, professionals i amateurs. Es tracta d’una iniciativa nascuda de manera inesperada a Venècia, Itàlia, a la botiga Deus Emporium. Cada dia, la gent es reunia al pàrquing ubicat darrere d'aquesta mítica botiga i el que es va convertir gradualment en una trobada i exhibició de cotxes no autoritzada en un aparcament, avui dia és un esdeveniment oficial de la marca anomenat ‘Parking Lot D' Elegance’.

El Ral·li d'Andorra Històric compta amb el patrocini d'Andorra la Vella, de Pyrénées Andorra. La prova andorrana també té la col·laboració dels comuns de Canillo, d'Encamp, d'Ordino, de La Massana i Sant Julià de Lòria.

Cinquante anys d’història

El ral·li organitzat per la comissió Esportiva d’ACA CLUB arriba aquest any a la seva 53a edició. Tota la història de les 50 edicions del ral·li estan recopilades en el llibre “Ral·li d’Andorra. Un petit país, un gran ral·li”, que ACA CLUB va editar el 2021 i conté tota la trajectòria del ral·li andorrà. El llibre es pot comprar a la seu social de l’entitat.

tracking