Andorra acaba en vuitè lloc al Mundial de Sòria

Magalí Salomón, amb una indisposició, no pot acabar la cursa sky

L’equip nacional, a Sòria.

L’equip nacional, a Sòria.FAM

Andorra la Vella

Andorra va finalitzar en vuitena posició al Campionat del Món de curses de muntanya que va celebrar-se durant el cap de setmana a Sòria, Espanya. L’equip tricolor va acabar dintre del Top-10 per països, tot i una mala jornada en què cap corredor va poder puntuar, ja que Marc Gasa i Ari Fenés no van arribar a sortir a la cursa sky, i on Magalí Salomón, l’única representant de l’equip a la línia de sortida, va haver de retirar-se a l’equador de la prova a causa d’una indisposició. L’atleta va passar 33a al primer parcial (6,4 quilòmetres), 27a al segon (12,6 quilòmetres) i 30a al tercer (18 quilòmetres), abans d’haver d’abandonar una cursa que va guanyar la sueca Louise Jernberg.

El dia abans, dissabte, Andorra va quallar una gran participació a la prova ultra de 70 quilòmetres i 4.350 metres de desnivell positiu, amb Samu Ponce vuitè i Lluís Sanvicente 29è a la cursa masculina, i amb Sabrina Solana 12a a la prova femenina.

A la classificació per equips, Andorra va acabar vuitena (tot i no sumar a la prova sky) amb 364 punts, mentre que el podi va ser per a Espanya, Itàlia i Japó. El seleccionador Fabrizio Gravina va manifestar que “ha estat un bon Campionat del Món i hem pogut competir bé en vertical i en ultra, i l’equip ho ha fet genial”, a més d’agregar que “he vist molta companyonia i treball d’equip, i tot i ser un esport molt individual, tothom ens hem ajudat”.