FUTBOL

Sarabia denuncia l’Andorra per la quitança oferida

L’extècnic discrepa de la quitança oferida pel club per la seva destitució

Eder Sarabia conversant amb dirigents del club el curs passat.

Eder Sarabia conversant amb dirigents del club el curs passat.Fernando Galindo

Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Eder Sarabia i l’FC Andorra es tornaran a veure les cares, però no ho faran sobre un terreny de joc, sinó que serà als tribunals, després que l’extècnic tricolor decidís denunciar el club per disconformitat amb la quantitat econòmica corresponent a la quitança un cop l’entrenador va ser destituït el març de l’any passat. Tal com va avançar el Diari a la seva edició digital ahir al migdia, l’entrenador estava predisposat a negociar, però va acabar prenent aquesta decisió per discrepàncies i falta de propostes o solucions per part de l’entitat, que fins ara només havia ofert a Sarabia cobrar la part proporcional de la temporada passada (entre març i juny), segons va assegurar el seu entorn. Aquesta possibilitat col·lidia amb la voluntat de l’entrenador basc, actualment a les files de l’Elx de Segona Divisió, que va reclamar cobrar la totalitat del seu contracte que acabava el 30 de juny del 2025, fet que suposaria per al club haver de pagar una temporada completa, a més de la part proporcional de l’anterior. I és per això que vist que no hi ha hagut cap novetat al respecte sobre aquesta circumstància durant els últims mesos, sempre segons fonts de l’entrenador, Sarabia va optar per dur aquesta situació per la via judicial tot i haver-ho intentat evitar.

Així doncs, el procés de la destitució de Sarabia com a tècnic de l’FC Andorra iniciarà ara una nova etapa després de no haver arribat a un acord i haurà de ser la justícia qui haurà de resoldre la qüestió. Encara que el ja exentrenador no resideixi actualment al país i entreni a Espanya, la reclamació judicial va ser presentada al Principat, ja que, evidentment, és on va signar-se el contracte en qüestió entre les dues parts el gener del 2021 i està sotmès a la legislació nacional, i per això serà la Batllia qui acabi establint la quantitat de quitança que correspon a l’entrenador basc. Preguntat per aquest mitjà, el club va optar per no fer cap mena de valoració amb relació a la denúncia presentada per l’entrenador.

Eder Sarabia va arribar a l’FC Andorra el gener del 2021 per substituir Nacho Castro, quan l’equip estava segon al seu subgrup de la llavors Segona B. Aquell mateix curs l’equip va disputar el play-off d’ascens a Segona i l’any següent els tricolors van pujar directes després de guanyar el seu grup de Primera RFEF. En el primer any al futbol professional l’FC Andorra va ser setè, però el curs passat es van tòrcer les coses i el tècnic va ser destituït el mes de març, quan faltaven deu jornades i l’equip ocupava l’última posició.

ALBERTO SOLÍS ES PERDRÀ LA RESTA DE LA TEMPORADA

Alberto Solís es perdrà la resta de la temporada amb l’FC Andorra després que les proves mèdiques determinessin que pateix una ruptura al lligament encreuat anterior del genoll dret amb afectació també al menisc, després de la lesió que va patir diumenge passat al duel contra la Ponferradina a l’Estadi Nacional. El migcampista havia disputat un duel com a titular en aquest inici de curs i la jornada passada va entrar al camp al descans, tot i que va haver de deixar el terreny de joc al minut 83. Pròximament, passarà pel quiròfan, quan s’acabarà de definir amb més concreció el temps de baixa.

Solís va pronunciar-se a les xarxes socials, on va voler mostrar agraïment al club. A més, va afirmar que “ara em toca donar suport des de fora i seguir sumant en el dia a dia d’aquesta història que estem construint”.
tracking