FUTBOL

L'Andorra demostra que sap adaptar-se als elements

L’FC Andorra mostra la capacitat d’ensenyar diverses versions i de com pot baixar al fang quan és necessari com dissabte a Sestao

L’estat del terreny de joc va influir en el partit.

L’estat del terreny de joc va influir en el partit.FAF

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Camaleònics i versàtils. Aquestes han estat dues de les paraules que més ha repetit Ferran Costa d’ençà que és entrenador de l’FC Andorra sobre com vol que sigui el seu equip, i dissabte al camp del Sestao River va demostrar-ho amb els fets més enllà de les paraules en una jornada marcada per la intensa pluja caiguda al País Basc que va deixar el terreny de joc impracticable. Sense casar-se amb cap estil, els tricolors aposten per ser pragmàtics i fer el futbol que demana cada moment. A l’equip no se li ha oblidat tocar la pilota, ni de bon tros, però ara sap que si ha d’enviar pilotades amunt ho fa, i que si toca baixar al fang, com va passar dissabte, mai millor dit, també ho fa sense cap problema. I això està donant resultats, perquè l’FC Andorra és segon (empatat amb el filial de la Reial Societat) després de les cinc primeres jornades de competició a tres punts de l’ascens i del líder, una Cultural Lleonesa que és un dels dos únics equips del grup 1 de Primera RFEF que encara no ha perdut (l’altre és el Real Unión, que no va jugar dissabte a Tarassona després que se suspengués el duel per la pluja).

“És important tenir un equip amb aquesta capacitat per arromangar-se”Ferran Costa, Entrenador de l’FC Andorra

Després de la victòria a Sestao, el tècnic tricolor Ferran Costa va mostrar-se satisfet per l’actuació de l’equip, i va destacar que “és molt important tenir un equip que tingui aquesta capacitat per arromangar-se i enfangar-se”, a més de destacar que “hem hagut de fer un exercici de constància, d’estar molt ficats dintre del partit i de no permetre’ns l’errada i de fer el que calgués per acabar emportant-nos els tres punts”. En la mateixa línia, un dels herois de la jornada, el porter Oier Olazabal, que va aturar un penal, va assenyalar que “de la manera com estava el camp era impossible jugar bé, però ens hem adaptat a les circumstàncies”, i va agregar que “hem tingut la sort del nostre costat i són tres puntassos boníssims”.

“Pinta bé, però hem de ser humils com ho estem sent. Encara hem de millorar coses”Oier Olazabal, Porter de l’FC Andorra

Més enllà del duel a Sestao, els tricolors sumen 10 punts dels 15 primers, amb dues victòries i una derrota a domicili, i un triomf i un empat a casa. Olazabal va valorar positivament aquesta arrencada afirmant que “pinta bé”, tot i no voler fer volar coloms i manifestar que “hem de ser humils com ho estem sent. Encara hem de millorar coses, sobretot a casa, on hem de ser encara millors, però encara queda molt”. Per la seva banda, Ferran Costa va cloure que “són 10 punts de 15 en un inici penso que bo i en un inici amb tres desplaçaments”.

La part negativa d’aquest inici dels tricolors estan sent les lesions, i és que l’FC Andorra no podrà comptar les properes setmanes amb els laterals Martí Vilà i Jesús Clemente. El primer té una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra i estarà unes tres setmanes de baixa i el segon pateix una lesió al recte anterior esquerre i estarà entre tres i quatre setmanes fora.

tracking