EDUCACIÓ 

La prova pilot de l'esport-estudi comptarà amb 26 participants

En aquest inici participarà només l'Escola Andorrana

La presentació de l'estudi

La presentació de l'estudiM.B.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La prova pilot del projecte Esport-Estudi que arrencarà a l'octubre comptarà amb un total de 26 participants. Seran cinc judokes, cinc nedadors, 13 jugadors de futbol i tres jugadors de bàsquet. Aquest inici del programa es farà només a l'Escola Andorrana als centres de segona ensenyança de Santa Coloma, Ordino i Encamp, i els esportistes entraran els dimarts i dijous a les 9.30 hores, perdent dues hores lectives a la setmana que es recuperaran en altres hores de la franja educativa. A canvi, tots els alumnes que entrin en aquest programa quedaran exempts de l'assignatura d'educació física.

Els esportistes hauran de signar un contracte amb l'escola i les famílies per establir un compromís de compliment de diversos factors, i cada centre elaborarà un pla de treball individualitzat. En el cas dels esports individuals, la prova pilot es posa en marxa pels joves de 12 a 16 anys, corresponent als dos cicles de segona ensenyança, mentre que en els esports col·lectius de moment funcionarà en el primer cicle entre 12 i 14 anys.

La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, s'ha mostrat satisfeta per la posada en marxa del projecte i ha afirmat que "era una demanda de les federacions, però també un compromís polític", mentre que el ministre de Ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha destacat que "som conscients de que cada vegada més el talent esportiu i la necessitat de compromís acadèmic es creuen i es troben, i hem d'evitar que entrin en conflicte", a més d'afegir que "hem de fer que siguin complementaris i que un potenciï a l'altre".

tracking