POLÍTICA ESPORTIVA

El Govern busca voluntaris per als Jocs entre les federacions

L’executiu demana ajuda a les entitats que no estaran directament implicades en la cita multiesportiva

Reunió entre el Govern i les federacions.

Reunió entre el Govern i les federacions.SFGA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern va demanar ajuda a les federacions per col·laborar en l’àmbit del voluntariat durant els Jocs dels Petits Estats. Aquest va ser un dels temes que la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, van tractar dilluns a la nit en l’habitual trobada d’inici de temporada amb els clubs i federacions per tal d’exposar les principals línies d’actuació previstes per a la temporada 2024-2025 al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Durant la trobada, els representants de l’executiu van demanar ajuda a les federacions que no estiguin directament implicades en la cita multiesportiva que es farà del 26 al 31 de maig perquè es puguin incloure a la llista de voluntaris per celebrar l’esdeveniment amb total normalitat. Segons va explicar el director d’Andorra 2025, Xavier Espot Miró, fa unes setmanes, la idea de l’organització de la prova és disposar de 500 a 600 voluntaris.

Durant la reunió també van tractar-se altres aspectes de l’esport del país i els responsables governamentals van explicar que només el 38% dels esportistes que han de tenir un certificat mèdic esportiu l’han obtingut. A final del 2022, el Govern va aprovar diversos reglaments de la Llei de l’esport, com ara el que regulava el del reconeixement mèdic d’aptitud a la pràctica de l’esport i l’obtenció del certificat mèdic esportiu.

Per últim, durant la reunió en què el Govern va exposar les principals línies d’actuació previstes per a aquest curs, Bonell i Cabanes van explicar la voluntat de recuperar la Nit de l’Esport, eliminada des de la pandèmia, i que es faria aquest mateix 2024, i també va tractar-se la utilització dels diferents espais del CTO (Centre de Tecnificació d’Ordino), o aspectes econòmics, com ara tots els que són relatius a les subvencions anuals que l’executiu atorga als clubs i federacions. Enguany tornarà a haver-hi una partida extra per a les federacions que participin en els Jocs.

tracking