Ferran Bassas

Base del MoraBanc Andorra

“Sabem que podem fer coses importants”

El base català del MoraBanc Andorra Ferran Bassas, al Poliesportiu, ahir.

El base català del MoraBanc Andorra Ferran Bassas, al Poliesportiu, ahir.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

És una de les set incorporacions que ha realitzat el MoraBanc Andorra per afrontar una temporada molt il·lusionant i que s’enceta demà al Poliesportiu davant el Dreamland Gran Canària, un dels seus exequips. Ferran Bassas atèn el Diari posant l’accent en la importància de pensar en la Lliga ACB i oblidar-se del desencís de l’eliminació a la Champions League.

La lliga ja és a l’horitzó, però, com s’està paint el cop europeu?

L’objectiu era complicat, eh? Hi havia equips de nivell i al final en aquest format en què t’ho jugues tot a una eliminatòria ens pot passar de tot. Vam fer un bon paper, vam lluitar-ho i teníem la il·lusió per seguir, però ara l’equip ja està mentalitzat que això ho hem de deixar enrere. La lliga, al final, és l’objectiu més important i cal començar bé.

Els jugadors acostumen a espolsar-se parlar d’objectius.

El principal serà, evidentment, mantenir la plaça ACB i com més aviat millor. Ara bé, sense deixar de ser ambiciosos, perquè crec que aquest equip ho és, i molt, i tenim molt present que som capaços de fer coses importants i lluitarem perquè així sigui.

Per començar, el Dreamland Gran Canària que bé coneix.

I tant! Hi vaig estar dues temporades, molt a gust, i serà un partit difícil, perquè s’han reforçat molt bé i tenen objectius molt alts. Tot i això, tenim qualitat i talent per competir-hi.

Hi ha ganes de bàsquet i de ‘bombonera’.

Tinc moltes ganes de jugar aquí com a local perquè sempre que ho he fet ha estat com a visitant i ho he patit [riu]. Crec que he guanyat molt poques vegades aquí i tinc ganes de gaudir de l’afició tricolor i de l’ambient tan maco que es viu. Segur que ens ajudaran a aconseguir moltes victòries, començant per dissabte.

Què en destacaria del rival, del Gran Canària?

Sobretot la seva agressivitat i la seva mentalitat en defensa, perquè Lakovic [Jaka, el tècnic] és molt clar en aquest sentit. Tot passa per una bona defensa i tenen jugadors que són molt capaços com, per exemple, un de ben conegut com Albicy i, a més, en atac tenen jugadors amb molta capacitat. Per exemple, Mike Tobey, amb el qual vaig coincidir a Tenerife.

Inici exigent de Lliga ACB.

És evident que el calendari és el que és i hem de jugar contra tots, però no és fàcil, no. Començar amb una victòria segur que ens empeny a obtenir una mica de confiança i encarar els següents partits de la millor manera.

Ara em dirà que no sap contra qui juguen a la segona jornada.

Inconscientment, és clar que mires els enfrontaments pròxims i ho sabem, però insisteixo que el més important ara és Gran Canària. Ens hem d’enfocar a començar bé, amb bon peu, competir i, sobretot, ser exigents amb nosaltres mateixos.

tracking