OLIMPISME

Xavier Espot Miró manté Toni Guerra a la candidatura

L’assemblea general del Comitè Olímpic escollirà avui Xavier Espot Miró nou president

Espot Miró prendrà avui, ja oficialment, el relleu de Jaume Martí com a president del COA.

Espot Miró prendrà avui, ja oficialment, el relleu de Jaume Martí com a president del COA.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assemblea general del Comitè Olímpic Andorrà (COA) escollirà aquesta tarda Xavier Espot Miró nou president de l’òrgan olímpic per als quatre anys vinents en no presentar-se cap més candidatura. Una elecció que ha vingut certament trasbalsada en els darrers dies per un nom propi, el del fins ara secretari general del COA i expresident de la Federació de Canoa i Caiac, Toni Guerra. La Federació Andorrana de Natació (FAN) va posar Guerra a l’ull de l’huracà i, mitjançant una carta dirigida al col·legi electoral del COA, tal com va avançar ahir el Diari, va impugnar la presència del secretari general a la llista d’Espot en considerar que “vulnera la restricció del màxim de quatre mandats que estableixen els estatus”. Tot i aquesta petició, el futur president no s’ha plantejat en cap moment prescindir de Guerra i tampoc Guerra ha pensat a deixar el seu lloc per voluntat pròpia, ja que atenen l’informe jurídic emès pel despatx de Xavier Jordana i que defensa la no retroactivitat dels mandats anteriors del secretari general del COA. Així, si no hi ha cap gir radical i davant de la inflexió de la candidatura de l’òrgan olímpic, la FAN no vol quedar-se de braços plegats i estudia recórrer i anar fins al final en l’àmbit jurídic.

UNA JUNTA PARITÀRIA

En qualsevol cas, Xavier Espot Miró estarà secundat en els quatre anys vinents al capdavant del COA per una comissió permanent paritària de 12 membres, sis homes i sis dones. Com també va avançar el Diari, Albert Coma serà el vicepresident i Anna García, vicepresidenta segona. A banda de Guerra, també hi haurà Sònia Carrillo –tresorera– i com a vocals Marc Rodríguez i Anna Achón –que repeteixen–, Gabriel Guerrero, Marisa Sánchez, Sílvia Daban i Toni Crespo. L’última integrant serà l’exesquiadora Sofie Juárez, que serà la representant dels atletes dins de la comissió permanent, i que el mandat anterior ja havia format part del ple del COA com a membre cooptada. Respecte a l’anterior junta hi haurà set baixes, destacant la dels dos vicepresidents, Jordi Cerqueda i Lluís Ruiz.

JOSEP MARIA PLA VOLIA PREPARAR UNA CANDIDATURA


El president de la Federació Andorrana de Vela, Josep Maria Pla, ha estat un temps treballant per aconseguir formar una candidatura que competís avui amb Espot Miró per ocupar la presidència del COA durant els pròxims quatre anys i esdevenir el relleu de Jaume Martí. Segons ha pogut saber el Diari, Pla ha mantingut converses amb algunes federacions i ha recollit alguns suports, però, finalment, va decidir desestimar la possibilitat de presentar-se.
tracking