MOTOCICLISME

La federació i el comú de Sant Julià no tanquen la porta al Trial GP

La prova internacional tornarà a la parròquia si cau alguna de les seus de l’actual calendari del Mundial

Toni Bou, a l’última edició del Mundial a Andorra.

Toni Bou, a l’última edició del Mundial a Andorra.Future7Media

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La possibilitat que Sant Julià de Lòria pugui acollir una prova del Mundial de Trial outdoor el 2025 no sembla descartada de manera definitiva. És una opció molt complicada, però real, que només passa perquè una de les set seus confirmades per la Federació Internacional (FIM) –Espanya, Portugal, el Japó, França, San Marino, els Estats Units i Itàlia– que conformen el calendari acabi caient o desestimant la possibilitat. En cas que no s’acabés produint i Andorra es quedés sense prova al Mundial de trial, la Federació Andorrana de Motociclisme (FMA) té previst presentar la candidatura a l’RFME (Reial Federació Motociclista Espanyola) per organitzar de nou una prova del Campionat d’Espanya de trial.

Després de la reunió que van mantenir ahir al matí el comú de Sant Julià de Lòria i l’FMA, la presidenta de la federació, Natàlia Gallego, va explicar que “segueix la bona entesa entre les dues parts per seguir organitzant competicions internacionals de trial a la parròquia”, i va lamentar que “els estudis d’impacte de les proves culturals i esportives han anat més lents que els calendaris federatius i hem arribat tard a la demanda d’acollir el Trial GP el 2025”. Gallego va afegir que hi ha “la voluntat d’organització per part del comú de més activitats lúdiques, culturals, esportives paral·leles dedicades a la població” durant els caps de setmana d’aquestes proves internacionals i que se seguiran organitzant els habituals cursets infantils de trial –iniciació i perfeccionament–, així com diferents proves i competicions nacionals.

BOU AFRONTA A CASA EL PRIMER 'MATCH BALL' PER SER CAMPIÓ

Toni Bou podria proclamar-se campió del món de trial indoor per 18a vegada a la seva carrera aquesta tarda al Poliesportiu a l’X-Trial d’Andorra la Vella. El resident suma actualment 31 punts més que el màxim perseguidor, el seu company d’equip Gabriel Marcelli, i podria segellar matemàticament avui el títol, ja que en queden 66 en disputa. Per fer-ho, hauria de guanyar i esperar que Marcelli completi una mala actuació.

El Poliesportiu acollirà la cinquena prova del Mundial d’X-Trial des de les sis de la tarda amb Bou com a principal reclam, i també amb Marcelli, Jaime Busto, Adam Raga, Aniol Gelabert, Toby Martyn, Benoït Bincaz i Sondre Haga, que competirà amb una moto elèctrica.
tracking