BÀSQUET

Triomf de nota a Vitòria (91-95)

El MoraBanc conquereix el Buesa Arena i supera Baskonia en un partit sòlid i sostingut per Kuric i Chougkaz

Els jugadors del MoraBanc celebren el resultat a la fi del partit.

Els jugadors del MoraBanc celebren el resultat a la fi del partit.ACB Photo / Aitor Bouzo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

No va trobar millor aparador el MoraBanc Andorra per estrenar el caseller de victòries i rescabalar-se de la rebolcada a la primera jornada que el Buesa Arena de Vitòria. Una versió sòlida de l’equip tricolor, amb el dictat d’un esplèndid i diferencial Kuric –24 punts en 21 minuts– i secundat per Chougkaz –16 punts i 10 rebots–, i les aportacions d’Evans (14), Harding (14) i Lammers (10) va superar un Baskonia de molt talent i moltes arestes (91-95). Un triomf cordat als darrers dos minuts i després de deixar entrar l’equip de Pablo Laso, capaç d’eixugar un +12 del MoraBanc a falta de 5’53”. La posada en escena del MoraBanc al Buesa Arena va ser del tot engrescadora. Amb un 4 a 10 de sortida i dos triples d’Evans, l’equip tricolor es va sostenir durant tot el parcial, amb l’aportació anotadora de Nikos Chougkaz –sis punts– i l’esplèndida tasca fosca del grec en defensa, refredant les intencions de Moneke. Amb Sedekerskis –vuit punts– amenaçant l’avantatge del grup de Lezkano es va arribar a la primera aturada amb el govern del MoraBanc (16-21) i amb unes sensacions notables. La benvinguda al segon quart la va donar Stan Okoye amb una ràfega de sis punts i la màxima diferència per als tricolors (16-24), un marge que es va espolsar amb l’encert des de fora Baskonia fins a igualar el partit (32-32) després de tres triples i més focus en el tir. Arribats els moments de dubte, Evans va tornar a rescatar el MoraBanc amb dos bingos des dels 6,75 i tot i que el conjunt de Pablo Laso es va encomanar a Howard –10 punts i tres triples–, l’equip tricolor no va negar l’intercanvi de cops, va exhibir ullal i va enfilar els vestidors encara amb avantatge (45-51).

Es va mantenir el ritme vertiginós a la represa, però quan el talent individual de Baskonia –notable pas endavant en el rebot en aquest tercer quart– amenaçava de trencar la inèrcia tricolor (58-62), va començar el seu concert particular Kyle Kuric amb una ràfega d’11 punts per arribar al parcial definitiu amb un 72 a 75 que deixava tot per resoldre. El fusell de Kuric seguia calent i amb una sortida de 0 a 6 i dos triples, el MoraBanc va gaudir d’un marge generós (+12) per començar a pensar a assaltar la banca baskonista (75-87). Però deixar viu l’equip de Pablo Laso comporta certs perills i amb un parcial d’11 a 0 en només dos minuts, el conjunt vitorià va provocar una tremolor de cames inevitable (91-92) a falta d’1’48” per al final. Un temps que el MoraBanc va saber refredar i controlar per assegurar una victòria tan merescuda com vitamínica i que també serveix per tancar alguna ferida.

"EL MEU EQUIP HA FET UN PARTIDÀS"

Natxo Lezkano, el tècnic del MoraBanc es va mostrar molt orgullós per la victòria i va destacar que “hem fet un partidàs davant d’un rival d’altíssim nivell”. Lezkano va afegir que “hem tingut algunes accions desafortunades al final que han fet que ells es fiquessin però hem sabut controlar la situació
Clasificación ofrecida por Sofascore
tracking