RUGBI

Llum verda perquè el VPC jugui la lliga a Prada de Moles

El VPC iniciarà la lliga sense problema, rebent el Fènix Saragossa, tot i no tenir encara el certificat oficial d’homologació

Els jugadors del VPC Andorra en un entrenament de la temporada passada a Prada de Moles.

Els jugadors del VPC Andorra en un entrenament de la temporada passada a Prada de Moles.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que el recinte de Prada de Moles no apareix a la llista de les instal·lacions homologades per la Federació Espanyola de Rugbi (FER), el VPC Andorra no tindrà cap ensurt ni cap problema per gaudir de la primera jornada de lliga a la Divisió d’Honor B espanyola a casa. Només un formalisme ha endarrerit que el club tricolor ja disposi del certificat oficial, però amb el vistiplau provisional rebut per part de l’ens espanyol, el VPC pot competir a Encamp amb total llibertat i aprovació, tant de la competició com de World Rugby.

El president del VPC, Gerard Giménez, va explicar al Diari que “no hi ha hagut cap risc en cap moment. Normalment, el club rep primer un certificat provisional i després ens envien el permís definitiu que, naturalment, farem arribar a l’espanyola en breu”. En aquest sentit, el dirigent subratlla que després del debut davant el Saragossa, “tenim 15 dies més fins a tornar a jugar a casa i durant aquell marge tenim previst rebre l’homologació oficial per tal que Prada de Moles quedi 100% validat. No hi haurà cap problema”. De fet, la llum verda a la instal·lació era un tràmit que el VPC i el comú d’Encamp sabien que havien de complir. A l’agost es va condicionar la gespa del recinte encampadà per rebre l’esmentada homologació per part de World Rugby, uns treballs que van tenir un cost de 58.684,80 euros i que es van realitzar sense problemes. A banda de la gespa, no s’han fet gaires intervencions més al terreny de joc més enllà de reposar el cautxú i corregir alguns forats i imperfeccions. Així, la visita del Recoletas Salud Fénix de Saragossa a Prada de Moles obrirà aquest diumenge una il·lusionant temporada del conjunt de Dani Raya, a la Divisió d’Honor B espanyola.

UNA TEMPORADA D’IL·LUSIÓ

El VPC ja ha enllestit la pretemporada, amb dos partits amistosos –davant el Sant Cugat i el sènior B– i amb una estada de cohesió i preparació al CTO d’Ordino. L’equip va fer treball específic de melé amb davanters i específic de 3/4, així com sessions d’anàlisi de vídeo tàctic, per veure accions dels futurs rivals i jugades pròpies assajades, i gimnàs. El VPC està enquadrat al grup B de la categoria espanyola, amb els conjunts de la zona Est-Llevant: Toro RC mallorquí, Recoletas Salud Fénix de Saragossa, València RC, CAU València, CR Sant Roc, CN Poble Nou, RC Hospitalet, CR Sant Cugat i Barcelona Universitari Club (BUC). Després del debut a Encamp amb el conjunt aragonès, el primer partit a domicili dels de Dani Raya serà el cap de setmana del 19-20 d’octubre contra el Poble Nou de Barcelona. El VPC finalitzarà la lliga el cap de setmana de l’11-12 de gener amb una visita al camp de l’Hospitalet. L’últim partit a casa serà contra el Toro de Calvià el cap de setmana del 21-22 de desembre.

tracking