Gerard de la Casa s’assegura el campionat d’Espanya de la classe 2

Gerard de la Casa, a l’esquerra, al podi d’Onil.

Gerard de la Casa, a l’esquerra, al podi d’Onil.FOTOESPORT

Andorra la Vella

Gerard de la Casa (Ford Fiesta-Baporo Motorsport) es va assegurar de manera matemàtica el títol de Campió d’Espanya en la classe 2, després del segon lloc que va signar a la Subida Internacional de Onil (Alacant).

Amb aquest resultat, De la Casa ascendeix a la segona posició del Campionat d’Espanya absolut de la categoria 1 (turismes), de la qual Javier Villa es va proclamar campió en aquesta cursa. Al mateix temps, l’andorrà es va assegurar matemàticament el títol a falta d’una sola prova per a la conclusió del certamen, la Pujada a Eivissa.

La Subida Internacional de Onil, organitzada pel Automóvil Club de Alicante, s’estrenava en aquesta ocasió com a puntuable per al Campionat d’Espanya, amb un tram cronometrat de 4,725 quilòmetres, un desnivell de 255 metres, amb alguns punts amb pendents de fins al 8,22%, i un traçat ràpid amb una zona intermèdia més lenta.

De la Casa, que va aprofitar l’absència del seu gran rival al campionat espanyol, l’asturià José Antonio Lopez-Fombona, per ser el més ràpid entre els turismes, va fer tres pujades pràcticament calcades. A la segona i tercera, el pilot andorrà va fer el seu millor temps en la primera pujada amb una mitjana de 118 km/h, la qual cosa li permetia dominar clarament entre els turismes i va refermar en la tercera i última pujada, feta a una mitjana de 116 km/h.