AUTOMOBILISME

Assaig per reeditar el Campionat d’Andorra

L’ACA Club celebrarà dissabte la primera Pujada la Peguera

Presentació de la Pujada la Peguera.

Presentació de la Pujada la Peguera.ACA CLUB

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sant Julià de Lòria acollirà dissabte la primera edició de la Pujada la Peguera, una prova organitzada per l’ACA Club, amb el rerefons de “fer passos per poder recuperar el Campionat d’Andorra de Muntanya”, segons va explicar durant la presentació el secretari general de l’ens, Toti Sasplugas. En el mateix sentit, el president de l’ACA Club, Enric Tarrado, va destacar que “fem un petit reset, i es tracta d’una prova perquè els pilots d’Andorra tinguin un petit calendari al país per poder practicar l’esport que els agrada”.

Sobre la prova, es disputarà dissabte a la carretera de la Peguera (CS-141) en direcció a Naturland, en un traçat que arrencarà al punt quilomètric 8,5. El circuit tindrà una longitud de 3.500 metres, i un ascens mitjà del 5%. Segons va explicar Sasplugas, al contrari del que és habitual, hi haurà una única mànega d’entrenaments, i cinc de competició, d’on sortirà el millor temps de cadascun dels participants per establir la classificació final. A nivell esportiu, hi ha 35 inscrits, amb Joan Vinyes, Gerard de la Casa, Edgar Montellà com a caps de cartell, juntament amb el gal Sébastien Jacqmin, guanyador de l’última edició de la Pujada a Arinsal.

Sobre la prova que s’estrenarà dissabte, la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao, va destacar que “és un plaer poder col·laborar amb una entitat com l’ACA”.

tracking