FUTBOL

La selecció sub 21 perd per la mínima (1-2) amb Portugal

La selecció sub 21 competeix de tu a tu davant de Portugal, però acaba perdent per la mínima contra una de les millors del món

Partit de la selecció andorrana de futbol sub 21 contra Portugal

Partit de la selecció andorrana de futbol sub 21 contra PortugalFernando Galindo

Andorra la Vella

La selecció sub 21 de futbol va tancar el Preeuropeu de la categoria amb una derrota mínima 2-1 davant de Portugal a l’Estadi Nacional. Igual que l’amistós de l’absoluta diumenge contra San Marino era més que un amistós, el d’ahir era més que un partit, com es va poder comprovar a la graderia, amb força més gent del que és habitual en els duels de la sub 21 (876 espectadors, només 74 menys que diumenge amb l’absoluta). L’afició estava dividida, amb una àmplia presència de residents portuguesos que van venir a donar suport al seu equip, com es va poder constatar a la celebració dels gols lusitans, però també, evidentment, amb gent del país donant suport a la sub 21 i gaudint de la competitivitat que va demostrar l’equip. I és que el partit no deixava de ser una festa, amb Portugal ja classificada per a l’Eurocopa sub 21 de l’estiu que ve, i amb la selecció tancant el Preeuropeu amb tres punts (tres empats) després de deu duels. De fet, tant festa era que, en un primer instant, aquest duel era el que la FAF havia triat per inaugurar el nou estadi que està construint a Encamp si s’haguessin complert els primers terminis d’execució de les obres que hi havia previstos. Però, coses de la construcció, la festa d’inauguració haurà d’esperar encara uns mesos mentre la nova infraestructura enceta la recta final abans de començar a acollir partits.

Partit de la seleccio andorrana de futbol sub 21 contra Portugal

Al minut 89 i fer esclatar el Nacional gràcies a una acció individual de Berto, .Fernando Galindo

La selecció va donar la cara, i de quina manera, contra un rival infinitament superior, però no en va tenir prou per evitar la derrota. Els tricolors van sortir ben plantats sobre la gespa, davant d’uns lusitans que generaven perill sobretot gràcies a Carlos Forbs, que feia anar de corcoll la defensa dels d’Eloy Casals. Els visitants pràcticament no generaven ocasions tot i monopolitzar la pilota, fins que Araújo, als 17 minuts, va fer una jugada individual fins a entrar a l’àrea i superar Rabelo. El 0-1 va semblar esperonar la selecció, que va començar a generar perill, sobretot en figura d’Aron Rodrigo, que era el més desequilibrant, i que va provar-ho amb un tir des de la frontal que Carvalho va atrapar sense problemes. Portugal va recuperar el domini, però el marcador ja no es va moure més.

A la represa Solà va tenir la més clara per a Andorra amb una vaselina que va acabar fregant el travesser. Portugal va veure les orelles al llop, i per això va fer entrar les estrelles de la seva sub 21, Geovany Quenda i Fábio Silva, amb mitja hora encara al davant. I va notar-se, perquè els lusitans van fer un pas endavant per buscar el gol de la tranquil·litat. Andorra volia tancar el Preeuropeu per la porta gran i va bolcar-se en l’empat. Però quan millor estava Andorra, una jugada aïllada de Fábio Silva va sentenciar el duel. La sub 21 semblava estabornida, però va tenir forces per retallar diferències al minut 89 i fer esclatar el Nacional gràcies a una acció individual de Berto, que va fer somiar amb un millor premi contra una de les potències mundials.

La grada va saber recompensar l'esforç dels jugadors contra un primera espasa.

La grada va saber recompensar l'esforç dels jugadors contra un primera espasa.Fernando Galindo

LA SELECCIÓ SUB 17 PERD CONTRA BIELORÚSSIA PER 3-1 A ALEMANYA

La selecció masculina sub 17 va tancar el Preeuropeu de la categoria amb una derrota per 3-1 davant de Bielorússia. Els nois de Filipe Busto van encaixar el primer gol al minut 21 obra de Yahor Molchan, però Joel Viana va empatar abans del descans. A la represa, dos gols gairebé seguits de Lutskovich i Zablotski als minuts 52 i 55 van acabar condemnant els tricolors.

La sub 17 va tancar el Preeuropeu a Alemanya en última posició del seu grup, després d’haver perdut els tres duels i encaixar 15 gols. Abans de cedir davant de Bielorússia, havien perdut contra els amfitrions (4-0) i Txèquia (8-0).