ESQUÍ ALPÍ

Alcobé creu que “és obligació” tornar a optar a acollir el Mundial

El cònsol de Canillo considera que s’ha de seguir treballant per ser seu d’un Campionat del Món

Presentació de la candidatura del 2029 al congrés de la FIS a Islàndia.

Presentació de la candidatura del 2029 al congrés de la FIS a Islàndia.Agence Zoom

Creat:

Actualitzat:

Jordi Alcobé considera que “és obligació” tornar a presentar una candidatura perquè Andorra sigui seu d’un Campionat del Món d’esquí alpí en el futur. Després que els intents del 2027 i 2029 no fossin reeixits, el cònsol major de Canillo va assegurar en una entrevista al programa Parlem-ne de Diari TV que “és obligació de tornar-hi a optar, no sé si aquest any o d’aquí a tres anys, però és una obligació”. El dirigent comunal va destacar que és una obligació “primer per responsabilitat pública”, ja que “aquestes competicions donen imatge, posicionament, ens aporten qualitat i ens obliguen a ser millors i competir millor respecte a altres a fora, ja que aquestes competicions ens donen l’aval”.

“És obligació de tornar-hi a optar, no sé si aquest any o d’aquí a tres, però és una obligació”Jordi Alcobé, Cònsol major de Canillo

Qüestionat per si ja s’està treballant en aquesta hipotètica candidatura, el mandatari va assenyalar que “encara no”, ja que encara “estem paint el perquè de les coses i el que hem de fer és consolidar el que tenim i preparar les futures competicions que han de venir, i a partir d’aquí veure si hi ha possibilitats de presentar-nos per al 2033, 2035 i 2037, que són les futures”. Grandvalira serà seu aquest hivern de proves de la Copa d’Europa, i el 2026 i 2027 hi ha previstes curses de la Copa del Món femenina i masculina, respectivament, segons els calendaris preliminars que va publicar la FIS.

DIARI TV A la carta

Entrevista al cònsol de Canillo, Jordi Alcobé

Així mateix, Alcobé va referir-se també a l’última candidatura fallida, i va assegurar que “decepció seria la paraula perquè es va treballar moltíssim”, i va agregar que “vaig presenciar la presentació a Islàndia i només puc donar les gràcies i felicitar l’equip perquè la presentació va ser exemplar”. Per últim, va assenyalar que “a l’esquí també hi ha molta política, i s’ha de ser conscient que és una divisió complexa de jugar, especialment quan ets un país petit”.

tracking