CICLISME

La Vuelta tornarà a Andorra a finals d'agost del 2025

La ronda espanyola tornarà al país a finals d’agost del 2025

Jordi Torres i Javier Guillén, a la presentació de l’etapa del 2023

Jordi Torres i Javier Guillén, a la presentació de l’etapa del 2023Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Vuelta a Espanya tornarà l’any vinent a Andorra i visitarà el país per 22a vegada des de la seva creació amb una arribada d’etapa i, previsiblement la sortida de l’endemà. El que sembla impossible que hi hagi és una triple jornada amb arribada, dia de descans i sortida, que és una de les aspiracions habituals d’Andorra Turisme, ja que l’arribada al Principat seria al tram inicial de la prova. La intenció de l’organització és que la d’Andorra sigui una de les etapes del segon cap de setmana de competició el diumenge 31 d’agost del 2025, tot i no descartar l’opció que sigui el dia abans. El director de la cursa, Javier Guillén, va confirmar el 2023 que la prova tornaria el 2024 o 2025, i l’any serà el vinent. La Vuelta haurà arrencat una setmana abans (el dissabte 23 d’agost) a Itàlia, amb les tres primeres jornades de competició a la zona del Piemont, a Torí, i amb la sortida també de la quarta etapa en direcció a Briançó, ja a França, on es viuria la primera jornada d’alta muntanya. Després d’aquestes primeres quatre etapes hi haurà la primera jornada de descans (dimecres 27 d’agost) per traslladar tota la cursa cap a la península Ibèrica, fet que impossibilitaria fer una nou descans pocs dies després a Andorra.

Segons va informar ahir El Periódico de Catalunya, la Vuelta entraria a Espanya per Catalunya (en un primer moment s’havia especulat que el trasllat fos a Alacant), i segons ha pogut saber el Diari, després de tres etapes en territori català, és quan la cursa arribarà a Andorra. El que falta acabar de definir és amb quin format visitarà la cursa el país, si serà amb una etapa que se celebri íntegrament a Andorra reorrent diversos dels ports del país, o si sortirà des d’algun punt proper de Catalunya i al Principat hi hagi situada l’arribada després de transitar dues o tres de les muntanyes del país. En tot cas, el que sí que és evident és que serà un final en alt, i una de les opcions que està explorant l’organització, segons les fonts consultades per aquest rotatiu, és la del coll de la Botella, cosa que suposaria una arribada inèdita. En el seu moment es va estudiar la possibilitat del coll de Cabús, però els responsables de la Vuelta no veuen clar que pugui fer-se pel que fa a logística, mentre que en el cas del coll de la Botella sí que sembla més factible, tal com han estat analitzant els responsables.

Aquesta opció satisfà també Andorra Turisme, que al final és qui assumeix el cost de l’arribada de la prova, ja que les arribades en alt ajuden a la promoció turística del país com a destí esportiu, ja sigui d’hivern amb la neu com d’estiu amb la bicicleta. Per això la voluntat és que el final en alt sigui en una estació d’esquí, pensant també en l’impacte i el retorn turístic, i semblen descartades altres opcions que ja han acollit arribades de la Vuelta anteriorment com els Cortals d’Encamp o la Gallina.

tracking